Mahalle sakinlerinin hırsız nöbeti!

Mahalle sakinlerinin hırsız nöbeti!

Aksaray’da her gün bir eve hırsız giren mahallenin sakinleri hırsızdan kurtulamayınca ellerinde sopalarla gece boyunca hırsız nöbeti tutuyor.

Altı günde 6 evi soyan hırsızlara karşı kendi imkanları ile güvenlik önlemi alan Yavuz Sultan Selim Mahallesi sakinleri, ellerinde sopalarla sabaha kadar mahallede devriye atıyor. Gecenin soğuğunda üşümemek için ateş yakan vatandaşlar, zaman zaman da araçlarda yatarak dinleniyor. Her gün bir eve hırsız girdiğini ve özellikle elektronik ve ziynet eşyalarının çalındığını belirten mahalle sakinleri, kimsenin evden çıkamadığını söyledi.

MAHALLE SAKİNLERİ DİKEN ÜSTÜNDE

Bir haftada 6 evin soyulduğunu ve mahalleli olarak diken üstünde olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Veyis Ali Düz (40), “Burada hırsız bekliyoruz. Bir hafta içinde 6 ev soyuldu. Şimdi biz hırsızın gelmesini bekliyoruz. Mahalle olarak diken üstündeyiz. Hırsızlar evlerden televizyon, altın ve para gibi değerli eşyalar çaldı. Her gün mutlaka oluyor. Şimdi ise artık elimizde sopalarla hırsızın gelmesini bekliyoruz” dedi.

MAHALLELİ OLARAK HIRSIZ AVINA ÇIKTIK

Evine hırsız giren Emrah Karaaslan (28) ise hırsız avına çıktıklarını belirterek, “Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde oturuyoruz, tedirginiz. Ellerimizde sopalarla her gün nöbetleşe mahalleyi geziyoruz. Mahallede bir nevi hırsız avına çıkmış durumdayız. 5-6 eve girildi, evlerden televizyon, bilgisayar, altın gibi her türlü ziynet eşyası çalındı. Bu nedenle mahalleli olarak çok tedirginiz. Emniyetimizden de yardım bekliyoruz. Bir an önce bu hırsızların yakalanmasını istiyoruz. Benim evime de girdi hırsızlar. Televizyonumu ve ufak tefek birkaç parça eşya aldılar. Hiç biri yakalanmadı, çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EMNİYETTEN YARDIM BEKLİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Ahmet Gevenç de (25), mahallede ev ev anlaştıklarını ve nöbet tuttuklarını belirterek, “Mahallemizi bekliyoruz, hırsızların gelmesini bekliyoruz. 5-6 ev soyuldu. Yani bizim 2 sokak ilerimizde bir ev soyuldu. Polisten de yardım bekliyoruz. Mahallemizde sabaha kadar nöbetleşe duruyoruz. Mahallede ev ev anlaşma yaptık. Mahallemizi sürekli olarak gece boyunca geziyoruz. İnşallah gelirler” diye konuştu.