Mağdurlar için KDK harekete geçti!

Mağdurlar için KDK harekete geçti!

28 Şubat Öğrenci Derneği mağduriyetlerin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu

Mağdur öğrenciler haklarını bu kez de Kamu Denetçilik Kurumu'nda arıyor. Konya merkezli 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas mağduriyetlerinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yaptı. Kurum ise mağdurların başvurusunu kabul ederek Milli Eğitim Bakanlığı'na tavsiyede bulunulması kararını verdi.

magdurlar-icin-kdk-harekete-gecti!x-(1).jpg

28 Şubat Postmodern darbenin üzerinden uzun yıllar  geçmesine rağmen o dönemde sistematik ve planlı bir şekilde başörtüleri ve sakalları gerekçe gösterilenler okullarından bir bir atıldı, O günden bugüne Türkiye'de devrim niteliğinde değişimler oldu fakat 28 Şubat'ta baskı altına alınanların mağduriyetleri halen sürüyor.  Yapılan düzenleme ile 2011 yılında okullarına başörtüleri ile döndüler, ancak kamuda çalışmak için şartları tutmadı. Yaş haddi ve yenilenen bazı şartlar gerekçe gösterilerek yerleşemediler ve halen mağdurlar. 28 Şubat’ın mağdur  başörtülü öğrencileri mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Konya merkezli 28 Şubat Öğrenci Derneği mağduriyetleri giderilmesi adına yeni bir adım atarak konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıdı. Kurum ise bu konuda ciddi bir adım attı ve mağdurların başvurusunu kabul ederek Milli Eğitim Bakanlığı'na tavsiyede bulunulması kararını verdi.

28-subat--(1).jpeg

Geçtiğimiz aylarda KDK'de düzenlenen "28 Şubat Sürecinde Yaşanan Mağduriyetler ve Çözüm Arayışları Çalıştayı"nda konuşan.Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 28 Şubat mağdurlarının Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurularıyla ilgili, "Bu başvuruları uzun zamandır inceliyoruz. Belli bir noktaya geldik. Ancak verilecek kararın mevcut mevzuat içerisinde iyi bir hukuki zemine oturması için kamuda bu konuda ilgililerle beraber bunun hukuki alt yapısını oluşturmamız gerekiyor." demişti.

28-subat--(2).jpeg

Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın ciddi çalışmalar yaptığı bilinen mağduriyetler hakkında atılan bu adım mağdurlar tarafından sevinçle karşılandı.

Servet R. Çolak-Memleket