Mağduriyetleri gidermek için toplanıldı MAĞDURLAR TOPLANTIYA ALINMADI!

Mağduriyetleri gidermek için toplanıldı MAĞDURLAR TOPLANTIYA ALINMADI!

Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuoyunda tartışmalara neden olan süresiz nafaka sistemiyle ilgili yeniden çalışma yaptı fakat mağdur babalar programa alınmadı.

Gündem Buluşmaları başlığı altında diğer bakanlıklarla bir araya gelerek çalışmalar yürüten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gündeminde nafaka meselesi vardı. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda yine kadınların dediği oldu. Geçtiğimiz aylarda konuyu gündeme getiren Memleket Gazetesi’ni bu konuda mağdur babalardan pek çok olumlu dönüş olmuştu. Mağdur babalar haberden sonra dernek olarak bakanlığa başvuruda bulunmuş ve haberi bakanlığa sunmuşlardı. Ankara'daki toplantıyı gazetemize değerlendiren Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği Başkanı Murat Köse, “Bu toplantıdan da mağduriyet çıktı!” şeklinde konuştu.

magduriyetleri-gidermek--(2).jpg

SÜRESİZ NAFAKA MASAYA YATIRILDI

Adalet Bakanlığı ile bir araya gelerek, kamuoyunda nafaka süresi ve nafaka miktarı konularında özellikle son dönemlerde sıklıkla dile getirilen eleştiriler görüşüldüğü toplantıda nafaka süresi ve miktarı kapsamında uygulamaları değerlendirilmek üzere, adli sistemde yer alan uygulayıcılar, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, konuyla ilgili çalışmalar yürüten akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Türkiye'deki yüz binlerce süresiz nafaka mağdurunun sonuçlarını merak ettiği buluşma hayal kırıklığı yaşattı!

magduriyetleri-gidermek--(1).jpg

ASIL MAĞDURLARIN TEMSİLCİLERİ TOPLANTIYA ALINMADI

Süresiz nafaka mağdurlarının kurduğu STK ve Platform temsilcilerinin Ankara'da düzenlenen toplantıya alınmadığını anlatan Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği Başkanı Murat Köse, "bu toplantıdan da mağduriyet çıktı! Mağdur babalar olarak Türkiye'deki STK ve platformlar adına bir temsilci görevlendirdik. Fakat bizim seçtiğimiz bu temsilci bakanlık tarafından davet edilmemize rağmen toplantıya alınmadı. Mor Çatı gibi kadın dernekleri bu toplantıdan istediğini aldı. Bizim mağduriyetimiz devam ediyor" dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI 100 GÜNLÜK İCRAAT PROGRAMINDA VAR

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Selçuk, nafaka ödeme sistemi ile ilgili faaliyetin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programında yer aldığına dikkat çekti.

magduriyetleri-gidermek--(3).jpg

"KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Nafaka uygulamalarının, toplumsal gereklilikler ve ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde ilgili tüm taraflarca kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Toplantıda, mevcut uygulama örnekleri sunulacak ve bu konudaki tecrübeler dinlenecek. Uygulamaya yönelik öneriler geliştirilmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuşmuştu.

M. Ali Elmacı-Memleket