"Maganda kurşunu" sanıklarına hapis istemi

"Maganda kurşunu" sanıklarına hapis istemi

Adana'da düğünde tabancayla havaya ateş ederek 13 yaşındaki çocuğun ölümüne yol açtığı iddia edilen aralarında damadın da bulunduğu 3 sanık hakkında 28'er yıl hapis istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da düğünde tabancayla havaya ateş ederek 13 yaşındaki çocuğun ölümüne yol açtığı iddia edilen aralarında damadın da bulunduğu 3 sanık hakkında 28'er yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde 12 Kasım 2016’da sokak düğününde havaya ateş açılması sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Özdemir’in ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Medeni A. ve Hamza Ç. ile tutuksuz damat Reşat S. hakkında "Olası kastla adam öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından iddianame hazırladı.

Sanıklar için "öldürmeden" 25’er yıl, "silah bulundurmaktan" ise 3’er yıl olmak üzer toplam 28’er yıl hapis cezası istenen iddianame, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, tanık ve sanıkların ifadeleri ile Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarının raporuna yer verildi.

Maktul Özdemir'in arkadaşı Adil B'nin iddianamede yer alan ifadesinde, olay günü yaya olarak düğün sokağına doğru giderken Doğan’ın birden yere düştüğünü belirterek "Burnundan ve kafasından kan geliyordu. Koşarak düğün yerine gittim, dayıma haber verdim. Sonra arkadaşımı hastaneye götürdük." ifadesini kullandı.

- Kurusıkı tabanca kullandık iddiası

Polislerin olay sonrası yaptıkları araştırma da iddianamede yer aldı.

Olay yerine yakın yerde bulunan 13090 Sokak'ta iki düğün olduğu belirtilen raporda, düğün yerinden havaya doğru tabancayla açılan ateş sonucunda düşen mermi çekirdeğinin Doğan Özdemir’e isabet ettiği, Reşat S’nin düğününün olduğu yerde bir adet 50’lik boş mermi kutusu ve 3 adet 9 milimetre boş kovan elde edildiği aktarıldı.

Sanıklardan damadın tabanca kullanmadığı, diğer iki sanığın ise kurusıkı tabancayla havaya ateş ettikleri yönünde ifade verdiği aktarılan iddianamede "Şüphelilerden Medeni A. ve Hamza Ç. her ne kadar kurusıkı tabanca kullandıklarını bildirmişler ise de tespit olunan CD izleme ve çözüm tutanağına göre, her ikisinin de tabanca kullandıkları, başka tabanca kullanan şahısların tespit edilmediği, bu durumda açtıkları ateş sonucu Doğan Özdemir’in vefat etmesine neden oldukları, bu halde her iki şüphelinin olası kastla adam öldürme suçunu işledikleri, damat Reşat S'nin de elinde antimon atığı çıkmış olmakla olaya iştirak ettiği konusunda takdirin mahkemeye ait olduğu tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır.” ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :