Madrid'de köpek maratonu

Madrid'de köpek maratonu

Kent sokaklarındaki koşuda 3 bin 500'den fazla köpek yer aldı

MADRİD (AA) - İspanya'nın başkenti Madrid'de organize edilen köpek maratonuna 3 bin 500'den fazla köpek katıldı.

Kent merkezindeki Colon Meydanı ve çevresinde düzenlenen 4 kilometrelik maraton renkli görüntülere sahne oldu. Maratona katılan köpekler veteriner kontrolünden geçtikten sonra sahipleriyle beraber koştu. Bazı köpekler yorulup yarışı bırakırken, bazıları da sahiplerinin kucağında etkinliğin keyfini çıkardı.

Etkinliğe Alejandra Botto, David Meca, Vicente Del Bosque, Mar Regueras, Fernando Romay, Ana Belen Roy, Adriana Ugarte, Miguel Angel Munoz gibi İspanyol spor, sanat ve televizyon dünyasından ünlüler de katılımlarıyla destek verdi.

Köpeğiyle maratonda koşan ABD'nin Madrid Büyükelçisi James Costos'a da ülkesinde çıkartılan hayvanları koruma yasalarından dolayı "onur ödülü" verildi.

2012 yılından bu yana her yıl aynı dönemde yapılan köpek maratonuna katılımın rekor seviyeye çıktığını açıklayan organizatörler, "hayvanlarla dayanışma" amacıyla düzenlenen etkinlikte toplanan paranın yüzde 30'unun, İspanyol toplumunun hayvanlara karşı daha sorumlu davranması için faaliyet gösteren "Perroton" adlı derneğe verileceğini duyurdu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :