Madrid sokakları ışıl ışıl

Madrid sokakları ışıl ışıl

Madrid'de Noel öncesi yapılan geleneksel etkinlikler çerçevesinde sokaklar ışıklandırıldı

MADRİD (AA) - İspanya'da Noel öncesi her yıl olduğu gibi başkent Madrid'te sokaklar ışıklandırıldı.

1962 yılından beri Noel'den bir ay önce başlayan şehrin sokaklarının ışıklandırılması geleneği çerçevesinde başkent Madrid'in 100'den fazla cadde ve meydanı rengarenk ışıklarlarla aydınlatıldı.

Belediye yetkilileri, yapılan çalışma için 5 binden fazla tasarruflu ampulün kullandığını ve belediyeye bu çalışmanın maliyetinin ise 2,8 milyon avro olduğunu açıkladı.

Mayor Meydanı'ndaki ilk ışığı, geçtiğimiz temmuz ayında Madrid Belediye Başkanı seçilen ve eski bir hakim olan 71 yaşındaki Manuela Carmena yaktı. 

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, alışverişi ve turizmi canlandırmak için ışıkların günlük açık tutulma süresini 1 saat uzatan Carmena, saat 18.00'de açılan ışıkların,  perşembe, cuma, cumartesi günleri 24.00'de diğer günler ise 23.00'te kapatılacağını açıkladı. Işıklar, 24 Aralık Noel bayramı günü, 31 Aralık yılbaşı gecesi ve 5 Ocak'ta yapılacak 3. Kral bayramında saat 06.00'ya kadar açık tutulacak.

Öte yandan Madrid'deki bazı cadde ve meydanlara konulan ışıkların dizayn etme işini ünlü İspanyol tasarımcı ve mimarlar yaptı.

Bu arada Madrid Ticaret Konfederasyonu tarafından yapılan açıklmada, Noel alışverişleri dolayısıyla mağaza ve restoranlarda yaşanan canlanmadan dolayı bu ay 7 bin 500 kişiye geçici iş imkanı sağlandığını, geçen yıla oranla Madridlilerin hediye harcamalarının yüzde 4'lük bir artışla toplamda 4 milyon avroyu geçeceğini tahmin ettiklerini duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı