Madımağı görünce kültür yolunu unuttular

Madımağı görünce kültür yolunu unuttular

Sivas'ta, kültür turuna katılan kadınlar, madımak bitkisini görünce geziyi unutup kendilerini madımak toplamaya kaptırdı

Sivas'ta Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kültür gezisine katılan kadınlar, yöreye özgü madımak bitkisini görünce etkinliği bırakıp uzun süre madımak topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce "Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi" kapsamında ev hanımlarına yönelik kültür gezisi düzenlendi.

Kadınlar, etkinlik kapsamında, Kızılırmak'ın kaynağından Eğri Köprü'ye kadar olan bölgedeki 38 turistik alanı gezdi. Gezinin bazı bölümlerinde yöre halkı tarafından çok sevilen ve çeşitli yemekleri yapılan madımak bitkisini gören kadınlar, dayanamayıp madımak toplamaya başladı. Uzun süre geziyi unutan kadınlar, madımak topladıktan sonra geziye devam etti.

Projenin bilimsel danışmanı Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülpınar Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turizm Haftası dolayısıyla ev hanımlarına "Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi"ni tanıtmak istediklerini söyledi.

Doğa ve kültürel değerleri tanıtmak, farkındalığı artırmak, Sivas'ın turizmine katkı sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Akbulut, proje içerisinde 166 kilometrelik güzergahtaki 38 turistik noktanın büyük bir bölümünü gezen kadınların bir süre madımak topladığını belirtti.

Geziye katılan kadınlardan Hayriye Aydın, "Aslında biz bugün buraya Sivas'ın tarihi yerlerini gezmek için geldik. Sivas hanımları olarak madımağı görünce hepimiz birden madımağı toplamaya daldık." dedi.

Madımağı görünce kültür yolunu unuttular

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :