Madeni Dökümcüler Antalya'da Toplandı

Madeni Dökümcüler Antalya'da Toplandı

Ankara Madeni Dökümcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Koçak:- "Küçük meslek odalarının bitmemesi için elimizden ne geliyorsa, tüm gücümüzle çalışıyoruz"

ANTALYA (AA) - Ankara Madeni Dökümcüler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Durali Koçak, Türkiye'de küçük meslek odalarının bir bir kapandığını öne sürerek, "Küçük meslek odalarının bitmemesi için elimizden ne geliyorsa, tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Ankara Madeni Dökümcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ankara Dökümcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ortaklaşa düzenlediği, "11. Mesleki Eğitim, Çevre ve Sektör Sorunlarımızın Dünü, Bugünü, Yarını" konulu seminer, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde başladı.

Durali Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sincan'daki mevcut Dökümcüler Sitesi yetersiz kaldığı için modelci ve alüminyumcu küçük atölyeler için yeni bir site yapmak üzere Ankara Dökümcüler ve Modelciler Toplu İşyeri Kooperatifini kurduklarını anlattı.

Türkiye'de küçük meslek odalarının bir bir kapandığını savunan Koçak, şöyle konuştu:

"Maalesef ufak odalar bitti ama Türkiye'de iki tane dökümcüler odası var. Bir tanesi Bursa'da bir tanesi de Ankara'da. Ufak odalar kapanmak üzere ama Türkiye'de ufağın bitmemesi gerekiyor. Türkiye'de en ufak balık hamsi, en lezzetli balığın da hamsi olduğunun bilinmesi gerekiyor. Ufağın bitmemesi gerekiyor. Küçük meslek odalarının bitmemesi için elimizden ne geliyorsa, tüm gücümüzle çalışıyoruz."

Seminerde Durali Koçak ve Dökümcüler İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uğur Yavuz, Temelli'de 735 dönüm üzerine kurulacak OSB Projesi hakkında bilgi verdiler.

Dökümcüler İhtisas OSB'nin altyapı çalışmaları için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2 yıl ödemesiz 11 yıl vadeli kaynak sağladığı, proje kapsamında gelecek yıl inşaatın başlamasının beklendiği kaydedildi.

Seminer kapsamında, Ankara Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneğinin 9 kursiyerinin yaklaşık 3 aylık çalışması sonucunda hazırlanan ve dökümcülerin fotoğraflarından oluşan, "Ateşle Yürüyenler Dökümcüler" konulu serginin de açılışı yapıldı.

Atölyeci, modelci, sanayici ve tedarikçilerin de arasında bulunduğu 75 kişinin katıldığı seminer, 31 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı