"Madene dönmek kolay olmayacak"

"Madene dönmek kolay olmayacak"

Bosna Hersek'te kömür madeninde meydanan gelen göçükten yaralı olarak kurtulan İbrahimspahiç:"O an, hayatım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Madene geri dönmek hiç kolay olmayacak" dedi

KAKANY (AA) - Bosna Hersek'in Kakany şehri yakınlarındaki Begiçi-Biştrani kömür madeninde dün gece meydana gelen göçükten yaralı olarak kurtulan Cemal İbrahimspahiç, "Madene geri dönmek hiç kolay olmayacak" dedi.

Dört maden işçisinin hayatını kaybettiği göçüğün yaşandığı anı AA muhabirine anlatan İbrahimspahiç, her şeyin hızlı bir şekilde meydana geldiğini belirterek, fiziksel olarak iyi olduğunu ancak psikolojik olarak çok sarsıldığını ifade etti.

Göçükten yaralı olarak kurtulduktan sonra Zenitsa Kanton Hastanesine kaldırılan İbrahimspahiç, olay anına dair şunları söyledi:

"Her şey iki saniye içerisinde oldu. Kazı yaptığımız esnada trafo bölümüne denk geldik. Sonra kazdığımız kömürleri yüklemeye başladık. Aniden üzerimi bir şey kapladı. Yere yığıldım. Ne olduğunu dahi anlayamadım. Ayağım sıkışmıştı. Ayağımı zor da olsa taş yığınının içinden çıkardım ama çizmem ve fenerim orada kaldı."

Göçük anında hayatının film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğini kaydeden İbrahimspahiç, "Hayatta kalabilecek miyim, üzerime tekrar bir şeyler düşecek mi, diye aklımdan geçirdim. Madene geri dönmek hiç kolay olmayacak" dedi.

Bu arada, Bosna Hersek Federasyonu Madencilik Müfettişi Ferid Osmanoviç, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, göçük sırasında maden ocağında 28 işçinin bulunduğunu belirterek, göçüğün 105 metre derinlikte meydana geldiğini ifade etti.

Dün gece yarısından sonra meydana gelen göçükte Muhamed Saraç, Nermin Muşiya, Miyo Stoyiçiç ve Seyad Gacun isimli dört işçi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı