Maden şehitleri için mevlit programı

Maden şehitleri için mevlit programı

TTK Kozlu ve Armutçuk müesseselerinde, maden ocaklarında meydana gelen grizu facialarında hayatını kaybeden işçiler için mevlit okutuldu- Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Yiğit:- "Gerçekten de 35 yıl önceye döndük. Ben 11 yaşındaydım

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu ve Armutçuk müesseselerinde, maden ocaklarında meydana gelen grizu facialarında hayatını kaybeden işçiler için mevlit programı düzenlendi.

Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği tarafından Ereğli Belediyesi Düğün Salonu'ndaki programda saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dernek Başkanı Çetin Yiğit, burada yaptığı konuşmada, 3 Mart 1992'de Kozlu'da 263 ve 7 Mart 1983'te Kandilli'de meydana gelen grizu faciasında 103 maden işçisinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Mart ayındaki anma programlarını birleştirdiklerini ve ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını anlatan Yiğit, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığı'mızın desteklediği, 'Yeraltında Doğan Bir Umut' Projemiz var. Bu proje kapsamında Kozlu ve Kandilli maden ocaklarında şehit olan madencilerin ailelerini bir araya getirdik. Katılım oldukça yüksekti. Bize katkılarından ötürü kaymakamımıza, belediye başkanlarımıza, siyasi partilerin temsilcilerine, maden şehitlerinin ailelerine teşekkür ediyorum."

Mevlit programında ailelerin duygusal anlar yaşadıklarını belirten Yiğit, "Gerçekten de 35 yıl önceye döndük. Ben 11 yaşındaydım maden ocağında babamı kaybettiğimde. Anlatması mümkün değil, boğazımızda düğümleniyor cümleler, anlatamıyoruz. Bizim amacımız aileleri bir araya getirmek ve destek olmak, acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek." ifadelerini kullandı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında maden şehitlerine başsağlığı dileyerek, ilçede madenci evi yapılması için ihale sürecinin başladığını kaydetti.

Mevlit okunmasının ardından maden şehitleri için dua edilen programda, yakınlarını grizu facialarında kaybeden bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Etkinliğe, Kaymakam Nazım Madenoğlu, TTK Armutçuk ve Kozlu Müessese Müdürlüğü yöneticileri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri ile aileler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :