Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi

Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi

TTK, kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan 87 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 87 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.

TTK'nın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruma bağlı Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Karadon ve Amasra kömür ocaklarında kullanılacak malzemelere ilişkin teklifler, 28 Kasım'a kadar kabul edilecek.

Malzemelerin meşe ve kayın cinsi ağaçlardan imal edileceği, dayanımı etkileyecek kırıklık, bozukluk, çürüklük ve çatlaklar olmaması gerektiği belirtilen ihale şartnamesinde, isteklilerin, malzemeleri hangi program dahilinde teslim edeceklerine dair bilgiyi ihale komisyonuna sunacağı, kesin kabulden sonra ürünlerde meydana gelecek hasar ve sorunlardan yüklenicinin sorumlu tutulmayacağı kaydedildi.

Şartnamede, malzemelerin teslimatının 2017'nin sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

"Domuzdamı" adı verilen dikdörtgen veya kare prizma şeklinde tavanı tutan özel tahkimat birimleri, maden ocaklarında özellikle kömür üretimi sırasında açılan boşluklarda göçüklerin önlenmesi amacıyla kullanılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :