Maden Dede mezarı başında anıldı

Maden Dede mezarı başında anıldı

Ölümünün ikinci yılında Merhum Mümin Demiroğlu mezarı başında anıldı.

Hayvan otlattığı sırada bulduğu boksit madeni ile Seydişehir’in kaderini değiştiren Mümin Demiroğlu Akyol Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı.

Anma programına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Öz, İsmet Şen Ortaokulu Müdürü Saffet Uyar, Gazeteci Ali Saylam ve Mümin Demiroğlu’nun yakınları katıldı.

Mezarı başında Kur’an-ı Kerim okutulan ve dua edilen Mümin Demiroğlu, bulduğu kırmızı taş parçası ile Seydişehir’in kaderini değiştirerek, Seydişehir’in ülke ekonomisinde ve Dünya çapında tanınmasında çok büyük rol üstlenmişti.

Mümin Demiroğlu’nun Seydişehir’in tarihini değiştiren bir insan olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Boksit madenini bulmak sureti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde 25 alüminyum ihtiyacını karşılayan bir fabrikanın yapılmasına sebep olan bir insan. Seydişehir’e, ülkemize yaptığı katkılardan dolayı Allah razı olsun, Allah rahmet eylesin, Mekânı cennet olsun. Gerçekten Seydişehir’e bu kadar katkısı olan bir insan biraz daha geniş bir katılımla anılması hatırlanması ve ruhuna Fatiha okunması gerekirdi. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı bir program yapalım ve insanlar kendilerine hizmet eden değerlerini unutmasınlar. Mümin Demiroğlu, bu memlekete maddi anlamda desteği olan bir fabrikanın yapılmasının müsebbibidir. Herkese bunu duyuralım anlatalım ki değerleri bilsinler.” dedi.