Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Umre Yolunda

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Umre Yolunda

Diyanet İşleri Başkanlığı, madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan ve tedavilerinin son aşamasında bulunan 40 genci umreye götürecek

AYNUR EKİZ - Diyanet İşleri Başkanlığı, madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan 40 genci umreyle ödüllendirecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca, madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan gençlere, bu zorlu mücadelelerinde yardımcı olmak için proje geliştirdi.

Başkanlık bu sene bir ilki gerçekleştirerek, 13 ildeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) tedavisinin son aşamasına gelen 40 genci, 25 Mayıs Pazartesi günü umreye götürecek.

Bağımlılıktan kurtulmaya çalışan gençlerin, başvuruda bulunabilmeleri için AMATEM'lere kayıtlı olması gerekiyor.

Türkiye Diyanet Vakfının finanse ettiği projenin gelecek yıllarda, "81 ilde 81 genç" şeklinde genişletilmesi planlanıyor. 

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren Sosyal ve Kültürel içerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, bu çalışmayla gençlerin madde bağımlılığından kurtulmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.  

Han, 13 ildeki AMATEM'lerle koordineli çalıştıklarını belirterek, madde bağımlılığı tedavisinin son aşamasına gelen gençleri umreyle ödüllendirmek istediklerini kaydetti.  

Gençlerin, Diyanet İşleri Başkanlığının projesine yönelik düşüncelerini AMATEM yetkililerine aktardığını ifade eden Abdurrahman Han, şunları kaydetti:

"AMATEM yetkilileri bizlere şunu söylediler; Belli periyotlarla bağımlı olan gençler tahlil veriyorlar. Bağımlılık yapan maddenin kullanılıp, kullanılmadığı bu tahlil ile ortaya çıkar. Umre ile taltif edilme durumu söz konusu olunca, her gün tahlil vermeye geldiler bize. Buradaki amaç 'bakın artık ben kullanmıyorum, bir haftadan beri kullanmıyorum' mesajını vermek. Bu bizi son derece memnun etti. Bu çalışmaya daha sıkı bir şekilde bağlanmamıza vesile oldu."

Gelecek yıllarda 81 ili kapsayacak şekilde projeyi genişleterek gelenekselleştirmek istediklerini anlatan Han, şunları söyledi:

"Kur'an-ı Kerim'de Yüce Mevla’mız 'Bir insana hayat vermenin, bütün insanlığa hayat vermek' olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla biz de bağımlılık girdabına düşmüş gençlerimizden bir tanesini dahi kurtarsak, bizim için bütün insanlığı kurtarmak gibi olacak. Bir kişi için çok şey fark edecektir. Bir kişi on kişi olursa, elli, yüz kişi olursa, geleceğimizin, istikbalimizin teminatı olan gençleri içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarma noktasında biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşen sorumluluğu bir ölçüde yerine getirmiş olacağız. Bu da bizi son derece memnun ediyor."

Kaynak:Haber Kaynağı