"Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Uygulamaları" eğitimi

"Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Uygulamaları" eğitimi

İSTANBUL (AA) - Asitane Vakfı ve Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) tarafından düzenlenen "Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Uygulamaları"...

İSTANBUL (AA) - Asitane Vakfı ve Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) tarafından düzenlenen "Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Uygulamaları" eğitimi, tanıtım programıyla başladı.

Ali Emiri Kültür Merkezindeki toplantıda AA muhabirine açıklama yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan, Türkiye'de madde bağımlılığın hızla arttığını ve bu konuda bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Profesyonel anlamda, akademisyen, sahada çalışan uzman, bir ekiple yola çıktıklarını belirten Kılıçarslan, "Profesyonellerin, sivil toplum temsilcilerinin madde bağımlılığına müdahale ettiği, madde bağımlılığının önlenmesi, madde bağımlılığında tedavide ve bağımlıların da rehabilitasyonuna yönelik sosyal hizmet uygulamalarını esas alan bir eğitim programı düzenliyoruz." dedi.

Eğitim programlarıyla çocuklara madde bağımlılığından korunmayı öğretmeyi amaçladıklarını belirten Fatih Kılıçarslan, "Eğer madde bağımlılığı olmuşsa da rehabilitasyon programlarında, bağımlıların topluma kazandırılması, hayatın içerisinde üreten bir değer olarak yer alması için sosyal hizmet müdahalesini ele alan bir eğitim programı düzenledik." diye konuştu.

2 aylık eğitimlere 50 öğrenciyle başladıklarını dile getiren Kılıçarslan, çocukları, gençleri, aileleri bilinçlendirmeyi ve bağımlılığın önlemesinde deneyim kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Eğitim programları 4 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :