Macron’dan Strasbourg Noel Pazarı’na ziyaret

Macron’dan Strasbourg Noel Pazarı’na ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Strasbourg kentinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için, saldırının gerçekleştirildiği...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Strasbourg kentinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için, saldırının gerçekleştirildiği yerde düzenlenen törene katıldı. Saldırganın öldürülmesi ve ülkede hayatın normale dönmesine karşın ülke çapında "saldırı riski" planına geçiş yapıldığı kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Strasbourg kentinde 3 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan terör saldırısı için saldırının gerçekleştirildiği Noel Pazarı'nda düzenlenen törene katıldı. Macron, saldırı yerine beyaz gül bırakıp saygı duruşunda bulundu. Tören yerindeki polis memurları ile görüşen Macron daha sonra memurlar ile birlikte Fransız Milli Marşı'nı okudu.

Saldırıyı gerçekleştiren Cherif Chekatt'in dün düzenlenen bir operasyon ile öldürülmesine karşın ülkede "saldırı riski" planına geçildiği kaydedildi. Öte yandan terör saldırı riskine rağmen Cumartesi günü Sarı Yelekliler'in eylemlerine devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı