Maçın ardından

Maçın ardından

- Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Bakkal: - "Setkus adına, takım adına ve şehir adına çok üzgünüm. Söyleyeceğim çok fazla bir şey yok"- Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Arslan: - "Tabir yanlış olmasın, 'cenaze evinde düğün olmaz' denir"


SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, 1-1 sona eren Akhisar Belediyespor karşılaşmasının 90. dakikasında hatalı bir gol yiyen kaleci Ernestas Setkus için çok üzgün olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mesut Bakkal, talihsiz bir müsabaka olduğunu belirterek, "Setkus adına, takım adına ve şehir adına çok üzgünüm. Söyleyeceğim çok fazla bir şey yok." dedi.

Stresli bir ortamda pozisyon vermedikleri bir karşılaşmaya çıktıklarını ancak ikinci golü bulamadıklarını ifade eden Bakkal, karşılaşmanın uzatma dakikalarında kırmızı kart gören savunma oyuncusu Çağatay Çeken'e de kızgın olduğunu dile getirdi.


- Akhisar Belediyespor cephesi


Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, sezonun en kötü ilk yarısını oynadıklarını ve Sivas'a 11 saatlik zorlu yolculuklarının da bunda etkili olduğunu belirtirken, maçın son anlarında hatalı bir gol yiyen Medicana Sivasspor kalecisi Setkus için üzüldüğünü vurguladı.

Stresli ve Medicana Sivasspor adına çok önemli bir karşılaşma olduğunu dile getiren Arslan, şunları söyledi:

"İlk yarı itibarıyla baktığımızda ortada çok iyi bir futbol yoktu. Rakibimiz ikinci yarı öne geçmeyi başardı ve bunu da koruyabilecek duruma geldi. İkinci yarı son 20 dakika biraz toparlandık. Keşke Setkus'un golünü biz atabilseydik, o yemeseydi. O zaman içimizde belki biraz sevinç olabilirdi. O hatadan gelen 1 gol bizi çok mutlu etmedi açıkçası. Burada bir acı, sıkıntı ve üzüntü var. Çok özür dilerim, tabir yanlış olmasın, 'cenaze evinde düğün olmaz' denir. Setkus'a geçmiş olsun diyorum. Onun adına üzüntülüyüm. Kimse istemezdi. Çok fazla tahlil edilecek bir maç olmadı. Medicana Sivasspor'a bundan sonra başarılar diliyorum. İnşallah mücadeleleri devam eder. Allah yardımcıları olsun."


- "Setkus'un o golü beni bir insan olarak üzdü"


Arslan, bir basın mensubunun, Sivasspor kalecisi Setkus'un karşılaşmanın son dakikalarında yediği golden sonra ne düşündüğünü sorması üzerine, "Ben, 'kader ağlarını örmüş' dedim. Yani içimden geçen buydu. Böyle bir gol yiyorsanız, sadece kaderle açıklanır. Bunu başka türlü açıklamaya kalkarsanız, cevabını bulamazsınız." yanıtını verdi.

Futbolculuk hayatında kendi takımının da küme düştüğünü anımsatan Arslan, "Bu çok acı. Ben bu kadar üzüldüysem, yaşayan kişi Allah bilir ne kadar üzüldü." değerlendirmesinde bulundu.

Akhisar Belediyespor'un ilk 6 hedefinin olduğunu ifade eden Arslan, alınan 1 puanın günün karı olduğunu dile getirdi.


- Maç sonrası olaylar çıktı


Maçın bitiş düdüğüyle bazı Medicana Sivassporlu taraftarlar, kaleci Setkus ile kulüp yönetimine tepki gösterdi.

Kapalı tribünde bulunan bazı taraftarlar arasında yaşanan arbede, polis ekiplerinin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Olayların yatışmasının ardından kapalı ve maraton tribünde bulunan taraftarların yanına giden Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, taraftarlara, "Hakkınızı helal edin." dedi.

Taraftarlar daha sonra Otyakmaz lehine tezahüratta bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :