Maçın ardından

Maçın ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde finali şimdilik düşünmediklerini, ilk hedeflerinin gruplardan çıkmak olduğunu söyledi.

Pereira, Atromitos'u 3-0'la geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldıkları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, futbolda ilerisinin olmadığını, bugünü düşündüklerini belirtti.

Portekizli teknik adam, "UEFA Avrupa Ligi'nde final düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, neşeli bir şekilde "Fenerbahçe Yandex kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız cevaplamam" diyerek şunları söyledi:

"Hep kısa vadeli hedeflerle uzun vadeye ulaşmaya çalışırım. Bu akşam hedefimiz olan gruplara kalmayı başardık. Şimdiki hedefimiz gruplarda ilk ikide olmak. Uzun vadeli hedeflere kısa vadeli hedeflerle ulaşılır. Hayatım boyunca böyle düşündüm. Avrupa ligiyle ilgili şu an tek düşüncem ilk maçı kazanmak. Adım adım hedefe gitmek istiyoruz. Futbolda ilerisi yoktur, bugün vardır."

Vitor Pereira, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ne kadar hırslı bir yapıya sahip olduğunu bildiğini dile getirerek, "Başkanımın hırslarını biliyorum. Benim de hırslarım var. Hayatım ve kariyerim boyunca da bu hırslarla yaşadım. Bundan sonra da böyle olacak" ifadelerini kullandı.

 

- Sow'un transferi hakkında

 

Al Ahli takımına transferi için görüşmelere başlanan sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow'un şu anda takımdan ayrılmadığını vurgulayan Pereira, bu yüzden fazla yorum yapmak istemediğini kaydetti.

Pereira, kesin bir şey olmadan konuşmayı sevmediğini anlatarak, "Eğer oyuncumuz buradan ayrılsaydı konuşurdum. Aynı şey oyuncular buraya gelirken de giderken de geçerli. Hayal gücüyle yorum yapmak istemiyorum. Elimdeki oyunculardan şu anda çok mutluyum" dedi.

 

- "Kolay değildi ama oyuncularım kolaya çevirdi"

 

Portekizli teknik adam, Atromitos karşısında zor bir müsabaka oynamalarına rağmen futbolcularının iyi performansıyla maçı kolaya çevirdiğini belirtti.

Takım halinde çok iyi olduklarını vurgulayan Pereira, şöyle konuştu:

"Bu akşam takım halinde çok iyi oynadık. Geçtiğimiz yıldan iyi tanıdığım Atromitos'a karşı iyi bir oyun ortaya koyduk. Çok hızlı kontratağa çıkan bir takımdı. Takım olarak 10 gol pozisyonu bulduk ve 3'ünü gol yaptık. Daha fazla atabilirdik. Atromitos'un da net bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Bu yüzden defansif anlamda böyle oynamayı başarırsak işimiz çok kolaylaşacak. Kolay bir karşılaşma değildi ama oyuncularım maçı kolaya çevirdi. Oyuncularım maçı basit hale getirdi."

 

- "Tercihim her iki kupayı da kazanmak"

 

Tercih hakkı olsa, UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu mu yoksa Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu mu isteyeceği sorusuna Pereira, "Tercihim ikisini de kazanmak ama çok çok çalışmamız gerekiyor. Çok çok zor olacak. Bizimle aynı hedefe sahip olan çok kıymetli takımlar var" cevabını verdi.

Yunan gazetecilerin, eski takımı Olympiakos'tan transfer etmek istediği oyuncu olup olmadığı sorusu karşısında da Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, "Birçok oyuncusunu isterdim. Olympiakos'un yarısını buraya getirmek isterim ama bu imkansız. Burada da çok iyi bir takımım var" ifadelerini kullandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı