Maçın Ardından

Maçın Ardından

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Vural:"Benim takımım Türkiye liginin her ekibiyle kafa kafaya oynadı"- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman:"Dört puan öndeyiz. Farkı koruyacağız, bundan kimse şüphe duymasın"

KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Spor Toto Süper Lig'de 2-0 kazandıkları Çayur Rizespor maçına ilişkin, "Benim takımım Türkiye liginin her ekibiyle kafa kafaya oynadı" dedi.

Vural, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç kazanmanın güzel olduğunu söyledi.

Oynadıkları futbolun herkes tarafından beğenildiğine dikkati çeken Vural,  "Karşımızda zor ve savunma ağırlıklı bir takım vardı. Çaykur Rizespor çok iyi kapandı. Furkan Özçal ve Musa Çağıran top alıp vermeyi iyi yaptı. Bunlardan birisinde başarılı olduk ve Ahmet İlhan Özek güzel bir gol attı. Hızlı gelişen atakta penaltı oldu. Çok sıkıntılı bir durum. Skoru dengelemişiz, top yapıyoruz derken bir top kaybının sonucunda penaltı oldu. Çok şükür Obraniak dışarı attı" ifadelerini kullandı.

Camianın galibiyeti çok özlediğini vurgulayan Vural, şöyle konuştu:

"Hep beraber inanılmaz deşarj olduk. Takım zaten bu mesajı veriyor. Biz 8 maçın 7'sinde herkesi yenecek kadar oynadık, olmadı. Futbol, iyi oynayınca kazanılan bir oyun değil maalesef. Gençlerbirliği ve Beşiktaş... Bu maçlarla bir çıkış içindeyiz. Şimdi önümüzde çok önemli bir rakip var, Bursaspor. Avrupa kupalarında olmak adına inanılmaz bir yarışın içindeler. Zor bir maç oynayacağız. Bursaspor'u evinde herkes kolay kolay yenemez. Benim takımım Türkiye liginin her ekibiyle kafa kafaya oynadı. Bursaspor ile de kazanmak için oynayacağız."

Kalan maçlarını kazandıklarında ligde de kalacaklarını savunan Yılmaz Vural, "Matematiksel olarak bitmeyen bir şansı devam ettirecek gücünüz varsa dibine kadar gitmek lazım. Bundan sonra kalan maçlarda 11 bin 500 kişi olalım. Çok keyifli oluyoruz. Bir de bu takım ligde kalırsa tadına doyum olmaz. Kardemir Karabükspor yönetimine ve taraftarına ders niteliğinde bir seneyi geride bırakmış oluruz. Dikkat edilmesi lazım, bu işler 'sonradan düzeltiriz, zaman var' mantığıyla yapılacak işler değil" değerlendirmesini yaptı.

 

- Çaykur Rizespor cephesi

 

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da aldığı galibiyet nedeniyle Kardemir Karabükspor'u kutladı.

Oyunun belirli bölümlerinde rakibin topa sahip olma yüzdesinin daha yüksek olduğuna vurgu yapan Karaman, şöyle konuştu:

"Fakat girdiğimiz iki net pozisyonumuz var. Değerlendirebilsek ilk devre farklı olabilirdi. İkinci yarı golü yedik. Golü yedikten sonra penaltı, Obraniak bizim önemli oyuncumuz. Bundan önceki maçlarda müthiş oyunlar sergiledi ama böyle maçlarda, kritik maçlarda 1-1'i yakalamak çok önemli. Penaltıda da rakip takımın bütün oyuncuları yerdeydi. Penaltıyı kaçırmamız onları motive etti, daha çok diriltti. Nihayetinde de maçı kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Ama 4 puan da öndeyiz. Bu puan farkını da koruyacağız, bundan kimse şüphe duymasın."

Kaynak:Haber Kaynağı