Maçın ardından

Maçın ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal: "Bu sonucu sıkıntılı bir şekilde aldığımızı düşünüyorum"

TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, bu sonucu sıkıntılı bir şekilde aldıklarını söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Kendileri için oyundan çok sonucun önemli olduğunu belirten Yanal, şöyle devam etti:

"Bu sonucu sıkıntılı bir şekilde aldığımızı düşünüyorum. İlk yarıda pozitif futbol ve oyuna hakimiyetten ikinci yarıda tamamen farklı bir kimliğe büründük. İkinci yarının hemen başında 10 dakika içinde yediğimiz gol ile biraz geri düştük. Şu bir gerçek ki şu anda çok fazla takımda değişiklik yapamıyoruz, müdahale edemiyoruz. Dolayısıyla diğer oyuncuların katılımıyla 2-3 hafta içinde daha farklı profilde izleyeceğimiz bir takımımız olacak. Bugünü 3 puanla kapadığımız için oyuncularımıza teşekkür ediyorum."

- Fenerbahçe maçı

Yanal, gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacakları maça ilişkin düşüncelerini şu sözlerle açıkladı:

"Türk futbolunun renklerinden bir tanesi Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmaları. Bizim o rengin içinde, futbolun içinde kalmak, futbolun en güzel tarafı olan oyunun sonuca olan etkilerine konsantre olmaktan başka bir düşüncemiz yok. Oynayacağımız maçın sonucu ne olursa olsun futbol adına iyi şeyler yapıp futbol adına sahada kalmalıyız. Ben bugünden itibaren de futbol adına her şeyin daha iyi olması için mücadele edeceğim. Arkadaşlarımı da oyuncularımızı da bu konuda yönlendireceğim."

Transferin bitmesine birkaç gün daha kaldığını dile getiren Yanal, "Arkadaşlarımız gerçekten yoğun şekilde çalışıyor. Onların samimiyetine çalışma temposuna saygı duyuyorum. Gerçekten zor, devre arası transferi. Trabzonspor, hedefi ve isteği doğrultusunda olduğu sürece transfer yapacak. Birkaç gün içinde belki bir değişiklik olabilir" diye konuştu.

Yanal, bir gazetecinin "Sezon başında takımda olsaydınız, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor forması giyen Barış Memiş'in takımda kalmasını ister miydiniz" şeklindeki sorusu üzerine, "Barış'ın bugünkü performansı hakikaten çok iyiydi, tebrik ederim. Türk futbolu adına çok değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Geriye dönüp bunları konuşmak çok anlamlı değil. Trabzon'dan çıkmış bir oyuncunun daha iyi performans göstermesi hepimizi mutlu edecektir" yanıtını verdi.

Yanal, karşılaşmanın ilk yarısında göğsüne darbe olan Salih Dursun'un çok büyük problemin olmadığını belirterek, "Göğüs kafesine gelen bir darbe sonucu solunum ile ilgili bir sıkıntısı, bir paniği oldu. O panik sonucu çıkmak istedi" dedi. 

- Özdilek'in açıklamaları

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise Trabzonspor karşısında kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Kaybedecek kadar kötü oynadığımızı düşünmüyorum" dedi.

Özdilek, ilk yarıda dengeli bir futbol  oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

 "Trabzonspor'un iki atağı vardı, biri duran top, diğeri de 45. dakikada yediğimiz gol. Beklemediğiniz anda soyunma odasına böyle girmek kolay değil. İkinci yarıya çıkarken gerekli konuşmaları yaptıktan sonra bunun reaksiyonunu aldık. 2-1’den sonra daha üretken oynamaya başladık. İkinci golü bulamadık. 90. dakikada direkten dönen topumuz var. Şansın da yanınızda olması lazım. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama bu maçtan çıkaracağımız dersler var. Her hafta üzerine koyarak devam ediyoruz."

Özdilek, maçın son anlarında Edinho'nun kırmızı kart görmesine ilişkin olarak "Kırmızı kart ağır oldu bana göre. Oyuncuyla konuştum. Küfür yokmuş. Sadece ayağına bastığı için tepki göstermiş. Hüseyin hoca bana göre ağır bir karar verdi" ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı