Maçın ardından

Maçın ardından

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman:

RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'a 1-0 kaybeden Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, Gaziantepspor karşısında kaybetmelerinin alt sıralarda işlerini daha da zorlaştırdığını söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hedeflerini büyük oranda değiştirecek bir maça çıktıklarını belirterek, "Kazansaydık farklı bir hedef koyabilirdik. Kaybetmemiz işimizi zorlaştırdı. Pozisyon yokken gol yedik. Maalesef bu mağlubiyet sonrası aşağılarda uğraşacağız" dedi.

İkinci yarıda gol atmak için her türlü riski aldıklarını ifade eden Karaman, "1-0'dan sonra rakibimizin direnci, mücadelesi bize imkan vermedi. Alt sıralardan mücadele ederek çıkacağımıza inanıyorum. Yukarıdaki takımlarla puan farkının ilk yarı sonunda fazla olmaması çok önemli. Kalan iki maçtan maksimum puanları almak zorundayız" diye konuştu. 

Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarında rakiplerinin oyun yaptığını, kendilerinin ise mücadele ile ayakta kaldıklarını kaydeden Karaman, şöyle konuştu:

"Bu maçta oyunu biz yapmalıydık. Bize denk rakiple oynadık. Hücumu bitirmeliydik. Hücumda kalabalıktık ama işi bitiremedik. İstediğimiz oyunu yapamadık. Bireysel olarak maçlara bakamayız. Bu tür maçları bitirmek zorundayız."

Maçın bir çok pozisyonunu tekrar izlediğini belirten Karaman, "Eren'e yapılan pozisyon kesinlikle kırmızı kart ama hakem üzerine yoğunlaşırsak olmaz. Esas biz ne yaptık? Top ayağımızda iken neler yaptık? Yediğimiz golde pozisyon yok, gol yiyoruz. Önce kendimizi kritik etmeliyiz" ifadesini kullandı.

- Gaziantepspor cephesi 

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın iki takım açısından da maçın stresli olduğunu vurguladı.

Çaykur Rizespor'un aşağıda olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu ifade eden Buruk, "Bunu değerlendirip takım savunmasını iyi yaptık. Rakibimizin hücum hattındaki pozisyon kolaylığını yok edip oyunu kontrol etmek istedik. Golü iyi dakikada bulduk. Takım direnci olarak istediklerimiz yerine geldi ve üç puan aldık. Bunun için mutluyuz" diye konuştu. 

Çaykur Rizespor'un iyi bir ekip olduğunu ve üst sıraları hak ettiğini kaydeden Buruk, şöyle devam etti:

"En kısa sürede istediği yere gelecektir. İç saha başarısızlığı var. Son haftalardaki oyunları ve kaliteli oyuncuları takımın direncini yukarı çekecektir. Moral olarak bu maç öncesi de iyiydiler. Mücadele ettik ve kazandık. Hedefimiz alt taraftan yukarı çıkmak. Şimdi alt sıralardan sekiz puan yukarıdayız. Bu maç bizim için alttan uzaklaşmak adına önemliydi. Bu maç için hedefimiz yerine geldi. Artık daha yukarısı için çalışmalıyız."

Teknik direktör Buruk, Costly'nin üst üste sarı kart görmesinin ve kırmızı kart ile atılmasının çok sık gördükleri bir durum olmadığını da sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı