Maçın ardından

Maçın ardından

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay:

İSTANBUL (AA) - Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Beşiktaş karşısında skora uymayan bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Akçay, 3-1 mağlup oldukları karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, "Deplasmanda Beşiktaş'la oynayacağımız bilincini yanımızda getirdik ve bunu sahaya yansıttık. Skorla uymayan bir oyun oynadık. Zaman zaman oyunun lideri durumuna geçmemize rağmen, Beşiktaş'ın temposu ve tecrübesi, başka faktörler de var ama onlara değinmiyorum, kazandılar tebrik ediyorum" diye konuştu.

Basın mensuplarının başka faktörlerle neyi kastettiğini sorması üzerine Akçay, "Kısır döngünün içine girmiş futbolumuzla alakalı, bunları konuşmak yararlı değil. Konumum gereği çok da dinlenecek bir adam değilim, sonuçta ne söyleyeyim?" dedi.

Bir gazetecinin "Siz Süper Lig'de teknik adamsınız ve 20-25 yıl Türk futboluna hizmet edeceksiniz, neden 'dinlenecek adam değilim' dediniz?" sorusu karşısında Akçay, "Belki de çok kısa süre sonra da bırakabilirim. Sizin kadar cesur olamayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Akçay, şöyle devam etti:

"Midemizdekilerin bir kısmını dışarı çıkardığımızda kokabilir. Dolayısıyla şu anda ortam ve şartlar müsait değil. Üzerine su içip, sırt üstü yatarız. Ne zaman futbol kültürümüz olacak? Menfaat uğruna bir rengin peşine düşüyoruz, ulusal, evrensel menfaat var mı? Yok. Dünya sıralamasında kaçıncıyız? 49. Neyi konuşacağız?"

Mustafa Reşit Akçay, önlerindeki iki müsabakanın ardından ligin ilk yarısını tamamlayacaklarını anımsatarak, "17 puan bizi tedirgin etmiyor. Kümede kalmaya çalışan bir takımız. Uzun süre kazanamamanın da üzerimizde bir psikolojik etkisi yok" ifadesini kullandı.

Devre arasında iki transfer yapmayı planladıklarını kaydeden Akçay, Beşiktaş'ın üçüncü golünden sonra yardımcısının Slaven Bilic ile tartışmasıyla ilgili soruya, "Üçüncü golden sonra yardımcım Bilic'le tartıştı. Belki de hakemi baskı altında tutması nedeniyle yaşandı. Bunlar futbolda olur" cevabını verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı