Maçın ardından

Maçın ardından

Samsunspor Teknik Direktörü Altın:

SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Erhan Altın, sahalarında 3-2 kazandıkları Boluspor maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bizim böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı, bundan sonra yolumuz açıktır" dedi.

Altın, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, her iki takımın da futbol adına sahaya bir şey koyamadığını ileri sürdü.

Haftalardır takımını futbol adına güzel şeyler yapması için çalıştığını belirten Altın, "PTT 1. Lig'i markalaştırmak istiyoruz ancak bu futbolla bu lig marka olmaz. Futbol sanattır, futbol tribünlerdeki ve seyircilere güzel şeyler seyrettirmektir ama rakiplerimiz bize güzel futbol adına güzel bir şey seyrettirmiyorlar" diye konuştu.

Avrupa'da amatör takımların dahi sistem kurduğuna dikkati çeken Altın, şöyle devam etti:

"3, 4, 2, 1 gibi oynuyorlar, bu sistemi ben takımıma oturtmaya çalıştım. Maalesef rakiplerimiz bizi oynatmamak adına, futbol düzenimizi bozmak adına mücadele veriyorlar. Bunu da başardılar, bizi de bu yöne ittiler. Eğer bu futbolla, bu galibiyetle övüleceklerse övünsünler ama ben övmüyorum. Böyle uzun toplarla arkayı boşalt oyna, böyle bir futbol mantalitesi yok. Bizim böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı, bundan sonra yolumuz açıktır. Futbolcularımı canı gönülden kutluyorum. 90 dakika sonuna kadar gol atmak için mücadele ettiler."

- Boluspor cephesi

Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ise maçta 2 kere geri düştüklerini ve iyi bir reaksiyon vererek 2 kere beraberliği yakaladıklarını söyledi.

Beraberlikten sonra galibiyeti yakalamak için önemli fırsatlar yakaladıklarına dikkati çeken Erginer, "Son dakikalarda alabileceğimiz, maçı son dakikada kaybettik. Hakemin penaltı pozisyonunda bir önceki pozisyonun etkisinde kalarak bu kararı verdiğini düşünüyorum. İyi mücadele ettik ama 2-2'yi yakaladıktan sonra maçı kaybetmemeliydik. Son dakika golü ile maçı kaybetmemiz bizim adımıza üzücüydü" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı