Maçın ardından

Maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic:

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Arsenal ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında iyi bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. 

Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Hırvat çalıştırıcı, seyirciler için sıkıcı bir maç olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Gerçekten harikaydı, sıkıcı bir maç olmadı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Planımıza sadık kaldılar. Arsenal, rakiplerine karşı pozisyon bulabilen bir takım, bize karşı da buldular ama biz daha çok pozisyon bulduk fakat değerlendiremedik. Bugünkü performansımız, beni rövanş için çok umutlandırdı. Oraya gol yemeden gidiyoruz. Bugün en önemli oyuncumuz Hutchinson yoktu. İkinci maçta oynama olasılığı yüksek. Onlarda da Ramsey olmayacak. Orta sahada çok önemli oyuncuları var ama bence en önemlileri Ramsey. Rövanş için kesinlikle hazır olacağız. Londra'ya alışveriş için gitmiyoruz. Çok önemli bir planımız var. Bazıları için bu hayal olabilir, gerçekleştirmek için her şeyi yapacağız." 

Karşılaşmanın sonuna doğru oyundan ihraç edilmesini de değerlendiren Bilic, hata yapmış olabileceğini kabul ederek, "Kesinlikle bir küfür ya da hakaret yoktu. Zaten maçtan hemen sonra da Wenger ve maçın hakeminden özür diledim. Çok ciddi bir fırsat yakalamak üzereydik. Top, Flamini'nin karnına çarpınca pozisyonumuz kesildi ve tepki gösterdim. Bu tip durumlara alışık değilim. Hayatımda 2 kez oyundan atıldım. Londra'da kulübede olmamam için hiç bir sebep yok. Ceza alacağıma inanmıyorum" ifadelerini kullandı. 

-"Takımın dengesi oturdu"-

Sezona diğer rakiplerinden daha erken başladıklarını ve Wigan Athletic ile oynadıkları dostluk maçında beri henüz yenilmediklerini hatırlatan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sezona normalden biraz daha erken başladık. Feyenoord eşleşmesinden galibiyetlerle ayrıldık. Bu bizim üçüncü maçımız ve oynadığımız dostluk maçlarından beri henüz kaybetmedik. Özgüvenle doluyuz. Takımın dengesi oturdu. Arsenal'e karşı oynarken çılgınca baskı yapamazsınız. Top rakipteyken kontrollü olup topu korumamız lazımdı. İlk dakikadan itibaren planımızı gayet iyi uyguladık. Kağıt üzerinde plan yapmak kolaydır ama oyuncuların bu planı iyi uygulaması önemlidir. Sadece bugün değil, Feyenoord maçlarında da çok iyiydiler. Harika bir sonuç almadık ama iyi bir maç çıkardık. Bu da beni rövanş maçı öncesi oldukça umutlandırıyor."

Hırvat çalıştırıcı yeni transfer Demba Ba'nın performansına da değinerek, "Tabii ki çok büyük bir karakter. Newcastle United ve Chelsea'de büyük işler başardı. Takımımızı ileri seviyeye taşıyacak. Onun burada olmasından dolayı çok mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı