Maçın ardından

Maçın ardından

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık: "Beşiktaş maçlarındaki hakem performansları artık inanılacak gibi değil. Ligin de ortalamasının çok altında"- "Beşiktaş'ın önemli maçları öncesinde böyle kırmızı kartlar denk geliyor"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta yönetim kurulu üyesi Candaş Tolga Işık, hakemlerin siyah-beyazlı takımın maçlarında lig ortalamasının altında kaldığını söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Işık, "Sahada ter döken bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Aynı zamanda taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum. Maçın son saniyesine kadar desteklerini esirgemediler. Yalnız artık bir iki satır laf etmenin yeri ve zamanı geldi. Beşiktaş maçlarındaki hakem performansları artık inanılacak gibi değil. Ligin de ortalamasının çok altında. Biz hep diyoruz ki futbol bir ailedir, futbol ailesinin içinde futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, hakemler de var. Hakemler de bu ailenin bir parçası. Yorum yaparken aman dikkat edelim, hiçbir kötü niyet olmadan, tertemiz niyetlerle sahaya çıkan hakemlerimizi rencide etmeyelim, onlara yönelik böyle bir baskı oluşmasına biz vesile olmayalım diyoruz." diye konuştu.


- "Beşiktaş'ın önemli maçları öncesinde böyle kırmızı kartlar denk geliyor"


Hakemlere bir baskı unsuru olmaktan kaçındıklarını dile getiren Candaş Tolga Işık şunları kaydetti:

"Beşiktaş Kulübü yönetimi olarak en çok dikkat ettiğimiz şey de bu baskının bir parçası olmamak. Gerçekten Beşiktaş maçlarındaki hakem performansları artık yeter dedirtecek noktaya geldi. Bugün Medel'in ikinci gördüğü sarı karta hakemlik dersinin yarısını orasından burasından almış birinin 'bu sarı karttır' diyeceğini zannetmiyorum. Ama bunların hepsi Beşiktaş'a denk geliyor. Biz büyük bir camiayız, milyonlarca taraftarımız var, binlerce kongre üyemiz var. Bu insanlara karşı Beşiktaş'ı yöneten insanların bir sorumluluğu var. Bizler de bunları açıklamakta zorluk çekiyoruz. Çok üzüldüğümüzü söylemek istiyorum. Her ne hikmetse Beşiktaş'ın önemli maçları öncesinde böyle kırmızı kartlar denk geliyor. Çok üzülüyoruz. Bir art niyet olduğunu düşünmüyoruz, kötü niyet aramıyoruz ama bu hataların bu kadar üst üste bize denk geliyor olması bizi üzüyor."


- "Medel'in ikinci sarı kartına 'bu sarı karttı' diyen var mı?"


Beşiktaşlı taraftarların, "Yönetim uyuma Beşiktaş'a sahip çık" tezahüratı ile ilgili de konuşan siyah-beyazlı yönetici, "Ben tribünlerden geliyorum. Taraftarın söylediği şeye böyle dememelilerdi diyecek bir insan değilim. Ben de bir taraftarım ve çok üzülüyorum. Beşiktaş maçlarındaki hakem performanslarının bu kadar lig ortalamasının altında olmasına artık dayanamıyorum. Hakemler de bizler gibi bu ailenin bir parçası. Beşiktaş maçlarında gördüğümüz bu tabloya taraftarlar kadar bizler de çok üzüldük. Medel'in ikinci sarı kartına 'bu sarı karttı' diyen var mı? Böyle bir şey olabilir mi? Niye bunların hepsi Beşiktaş maçlarına denk geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananlarla ilgili başkan Fikret Orman'ın yarın yapılacak seçimin ardından bir açıklama yapacağına değinen Candaş Tolga Işık, "Yarın kongremiz var, yarından sonra başkanımız muhtemelen bununla ilgili bir açıklama yapacak. İletişim ekibi olarak bunu konuşuyoruz ama bırakın taraftar olmayı futbolsever olarak bu bizi üzüyor. Bizim derdimiz insanları töhmet altında bırakmak, linç etmek değil bu sorunu çözmek." yorumunu yaptı.

Beşiktaş'ın İspanyol forveti Alvaro Negredo'nun Suudi Arabistan ekiplerinden El-Nasr'la anlaştığı yönündeki haberlere cevap veren Işık, "Beşiktaş'ın sitesinden bir açıklama yapıldı. O açıklamaya itibar etmeniz yeterli. Şu an için var olan durum bu. Transferden sorumlu arkadaşlarımız en doğru açıklamayı yaparlar, onlardan bana gelen bilgi böyle bir resmi teklifin olmadığı yönündeydi." ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık, Vodafone Park'ın zemini ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde eskisinden daha iyi olacağını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :