Maçın ardından

Maçın ardından

- Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Buruk:- "Sahamızda şanssız bir maç kaybettik"- Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay:- "Belki de bu sezon oynadığımız en iyi maçlardan biriydi"


MANİSA (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Kendi sahamızda şanssız bir maç kaybettik." dedi.

Buruk, 3-1 mağlup oldukları Trabzonspor maçının ardından katıldığı basın toplantısında, kendi sahalarında kaybetmenin üzücü olduğunu söyledi.

Maçta zaman zaman istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını aktaran Okan Buruk, şöyle konuştu:

"Maça iyi başladık ancak devamında zaman zaman kaptırdığımız toplarda rakibin hızlı hücumlarına mani olamadık, kalemize geldiler. Belli bir dönemde zorlandığımız oldu. İlk yarının sonlarına doğru devreye 0-0 gireriz diye düşünürken kalemizde golü gördük. Pozisyonu görmedim ama Mustafa Yumlu, kendisine faul yapıldığını söylüyor. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladık, rakip kaleye gitmeye çalıştık. İkinci golü yemeden önce baskı kurduk ancak yine çıkarken kaptırdığımız bir topla kalemizde ikinci golü gördük."

Buruk, maçın genelinde Trabzonspor'un daha çok istediğini ve doğru oynadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Rakibimizi tebrik ediyorum, 4 maç arka arkaya kazanmıştık. Maçtan önce hangi hakemi istemezsiniz deseler, 'Ümit Öztürk' derdik. O verildiğinde kafamızda soru işaretleri oluştu. Oyuncularım maçın genelinde iyi niyetliydi. Rakip, hakemin lehimize faul vermediğini görünce daha sert ve daha istekli oynadı. Bütün kararlarını rakip yönünde kullandı. Hakem maçın çok içinde değildi, pozisyonlara çok yakın değildi. Sahamızda şanssız bir maç kaybettik."

"Kötü oynayan oyuncu sayısı fazlaydı." diyen Buruk, maçta sakatlanan Mustafa Yumlu'nun çok önemli bir şeyinin olmadığını, yarın durumuna bakacaklarını sözlerine ekledi.


- Çalımbay: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"


Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da müsabakada tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Alacakları bir galibiyetin hem kendileri hem de camia için çok önemli olduğunu bildiklerini anlatan Çalımbay, şu değerlendirmede bulundu:

"Maçın başından sonuna kadar, gerçekten çok iyi oynadık. Belki bu sezon oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Bundan önce Galatasaray, Göztepe maçlarında da iyiydik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Göze hoş gelen bir futbol, çok pozisyonlu bir maç oldu. Galibiyet şu ortamda çok çok önemliydi, kazandığımız için mutluyuz. Galibiyetin daha anlamlı olması için haftaya oynayacağımız Malatyaspor maçından da galibiyetle ayrılmalıyız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :