Maçın ardından

Maçın ardından

- Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay:- "Defansif açıdan tabii ki iyi değiliz. Bunun farkındayız. Daha iyi olmamız gerekiyor"- "Takımımızın hırsından, taraftarın arzusundan memnunum"


TRABZON (AA) - Süper Lig'in 12. haftasında evinde Osmanlıspor'u 4-3 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, oyuncularının mücadeleyi bırakmayıp galibiyeti kovalamasından memnun olduğunu söyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, kalelerinde 3 gol görmelerine rağmen iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Galibiyette taraftarın payı çok büyük. Onlar nasıl bizi Galatasaray maçında desteklediyse aynı desteğe devam etti. İyi bir galibiyet aldık. Üstüne koya koya gidiyoruz. Yapmamız gereken şeyler var. Onları çalışarak düzelteceğiz. Kolay maç yok. Bundan sonra oynayacağımız 5 lig maçının hepsi zor maçlar. Mücadele etmeden kazanmak mümkün değil. Takım olarak böyle olmamız gerek." dedi

Defansif açıdan sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çalımbay, şunları kaydetti :

"Alınan galibiyetten çok memnunum. Oyuncularım sonuna kadar mücadele etti. Hiçbir zaman mağlubiyeti kabul etmediler onun için hepsini tebrik ediyorum. Özellikle Castillo adına çok sevindim. Yeteneği belli, sadece son paslarda dikkatli olursa Türkiye'nin en yetenekli oyuncularından bir tanesi. Üstene koya koya gideceğiz."

Bir basın mensubunun, "Neden çift santrforla Osmanlıspor karşısına çıktınız?" sorusunu deneyimli teknik adam, "Bizim için gol atmak önemliydi bugün. Burak golcü, bir de atarsa Yusuf golcü. Burak'ın yanına bir golcü daha lazımdı. Bende bu maçta onu düşündüm. Biz pozisyonu gireriz önemli olan bunu değerlendirmek. Hepsiyle konuştuktan sonra buna karar verdim. Takımın hucum organizasyonlarından memnunum. Maçın başında güzel pozisyonlar yakaladık. Onları değerlendirsek daha farklı olurdu." şeklinde yanıtladı.

Çalımbay, maçın 3-3 devam ettiği bölümde oyuna Kucka'yı alması konusundaki bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Kucka ile Abdülkadir çok farklı oyuncular. Biri açık oynuyor, biri orta saha oynuyor. Orta sahada büyük açık vardı. Kucka, fizik olarak hazır olmadığı için 15-20 dakika oynayabilirdi. Abdülkadir orada oynayamaz. Biz ondan daha çok şeyler bekliyoruz. Kucka ile Abdülkadir'i kıyaslarsanız olmaz. Orta sahada hem Sosa hem de Yusuf'u aynı anda oynatmak zor oluyor. Yorulunca Osmanlıspor'un orta sahası rahat geliyor. Defansif açıdan orta saha oyuncusu lazımdı onun için Kucka'yı aldım."

Trabzonspor'un çok fazla gol yemesi konusunda ise Rıza Çalımbay, şu değerlendirmede bulundu:

"Şansızlıklar oluyor. Top Pereira'nın sırtına çarpıp gidiyor. Malatya'daki maçta da Okay'ın ters vuruşu ağlara gitmişti. Takımın bol gol yemeye başladı görüşü yanlış. Defansif açıdan tabii ki iyi değiliz. Bunun farkındayız. Daha iyi olmamız gerekiyor. Kornerden gelen toplara rakipten önce bizim vurmamız gerekiyor. Önemli olan bunu kabullenmeyip maçı bitirmek. Aldığımız galibiyet çok çok önemli. Maçın her dakikası yapılan hataları yazıyoruz. Yardımcı hocalarımız izliyor. Bunları biriktirip çalışıyoruz. Biz daha iyi durama getirmek için çalışacağız. Takımımızın hırsından, taraftarın arzusundan memnunum"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :