Maçın ardından

Maçın ardından

- Adanaspor Teknik Direktörü Arın: "Hepimiz hata yaptık. Hatamızın bedelini de bu ligden tekrar geldiğimiz lige dönerek ödüyoruz"- Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: "Fenerbahçe'de başarı, her zaman şampiyonluğa endekslenmiş durumda ama bana göre bu se


ADANA (AA) - Spor Toto Süper Lig'e veda eden Adanaspor'un teknik direktörü Eyüp Arın, "Hepimiz hata yaptık. Hatamızın bedelini de bu ligden tekrar geldiğimiz lige dönerek ödüyoruz." dedi.

Ligin son haftasında Fenerbahçe'ye 3-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Arın, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Eyüp Arın, ligin son haftasında Fenerbahçe gibi bir takımla oynamanın kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu maçı, bu şartlarda oynamak istemiyorduk. Küme düşen bir takımın Fenerbahçe ile oynaması camiamıza yakışmadı. Geldiğimiz günden beri 'Düşsek de ayakta kalarak mücadeleye devam edeceğiz.' dedik. Elimizdeki kadronun en sağlıklısını bugün sahaya sürmeye çalıştık. Yanımızda oturan oyuncuların sağlıklı olmaması, bizi bu hafta kadro konusunda sıkıntıya soktu. Oyuncularım son 7 haftada bizi sıkıntıya sokmadan mücadele etti. Özellikle bugünkü mücadelede bizim için risk alan oyuncularımın hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Onlar da bu duruma gelmemizi istemezlerdi fakat hepimiz hata yaptık. Hatamızın bedelini de bu ligden tekrar geldiğimiz lige dönerek ödüyoruz."


- Fenerbahçe cephesi


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ligi üçüncü sırada bitirmelerinden dolayı memnun olduğunu aktardı.

Hollandalı teknik adam, Beşiktaş'ı şampiyonluğundan dolayı tebrik edip etmeyeceğine yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"Kesinlikle Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum. Bir yandan da Medipol Başakşehir'i unutmayalım. Medipol Başakşehir'in teknik direktörünün bu sezon harika bir iş çıkardığını düşünüyorum, Beşiktaş teknik direktörü gibi. Fenerbahçe'de başarı, her zaman şampiyonluğa endekslenmiş durumda ama bana göre bu sezon elde edebileceğimiz en iyi nokta üçüncü sıraydı. Bu sezon 60'tan fazla maç oynadık, Avrupa serüvenimizi kış mevsimine taşımayı başardık, kupada yarı final oynadık ama şampiyonluk için yeterince iyi değildik. Bu nedenle Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'i tebrik etmek istiyorum."

Advocaat, bu sezonki performanslarına yönelik bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Oyuncularımız, yapabilecekleri her şeyi yaptı. Sezonun başında da söylemiştim, 2-3 kaliteli oyuncunun eksikliğini yaşadık. Farklı pozisyonlarda, farklı tiplerde oyunculara ihtiyacımız vardı. Geçtiğimiz hafta da bunu söyledim. Yönetimimiz, istediğimiz o 3 oyuncuyu buraya getirebilmek için her şeyi yaptı. Brezilya, İtalya, Ukrayna'ya gittiler. Bu anlamda çalışmalarını en iyi şekilde yürütmeye gayret gösterdiler. Elimizdeki şartlara da bakmamız lazım, mümkün olmadı bu oyuncuları getirmemiz. Oyuncularımızı suçlayamam, onlar her şeyi yapmayı denedi. Yönetimimiz ve teknik ekibimiz de elinden geleni yapmaya çalıştı. Tüm bunları dikkate aldığımızda üçüncülüğe memnun olduğumu da söyleyebilirim."

Bir gazetecinin "Türkiye ile ilgili aklınızda ne kalacak?" sorusunu Advocaat, "Dürüstçe söylemek istiyorum, İstanbul'da yaşadım. Türkiye'nin sadece İstanbul olmadığını görmüş oldum. İstanbul güzel bir şehir ama Türkiye genel olarak çok güzel bir ülke. Futbol anlamında bakarsak, zorlu ligi olan bir ülke. Güzel statlar var, hemen hemen herkes harika stadyumlarda futbol oynama şansı buluyor." şeklinde cevaplandırdı.

Dick Advocaat, Fenerbahçe'de kiralık oynayan Lens'in, Beşiktaş'ın transfer gündeminde olmasıyla ilgili olarak, "Lens bana bu konuda fikrimi sormadı, onun kararıdır. Siz bir sürü isimler yazıyorsunuz, bir sürü haberler yapıyorsunuz. Neler olacağını bekleyin ve görün. Burada her kulüp için aynı durum geçerli. Burada kararı veren ben değilim, oyuncu veya kulüpler karar verir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :