Macaristan'dan SDP Genel Başkanı Schulz'a tepki

Macaristan'dan SDP Genel Başkanı Schulz'a tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto:- ''Macaristan sınır korumasına 800 milyon avro harcayarak Avrupa'da, Almanya ile en büyük dayanışmayı gösteren ülke konumunda''

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP) lideri Martin Schulz'un, Macaristan'ın Avrupa'dan uzaklaştığı şeklindeki eleştirisine tepki gösterdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 24. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak için Avusturya'nın başkenti Viyana’da bulunan Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Schulz'un, ''Macaristan, Avrupa Birliği'nden (AB) her geçen gün daha da uzaklaşıyor.'' sözlerini eleştirdi.

Szijjarto, Macaristan'ın Almanya ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, ülkesinin sınırları korumadığı takdirde Almanya'ya 1,5 milyon sığınmacıdan çok daha fazlasının ulaşmış olacağını iddia etti.

Szijjarto, ''Macaristan sınır korumasına 800 milyon avro harcayarak Avrupa'da, Almanya ile en büyük dayanışmayı gösteren ülke konumunda.'' dedi.

Schulz, daha önce de Macaristan'ın mülteci siyasetini eleştirerek, "AB fonlarından para istemek söz konusu olunca Macaristan ve Polonya Avrupa dayanışmasına 'evet' diyor ama söz konusu mülteciler olunca dayanışmaya 'hayır' diyorlar." açıklamasını yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :