Macaristan'dan "Dinler arası birlik" mesajı

Macaristan'dan "Dinler arası birlik" mesajı

Jobbik Partisi Genel Başkanı Vona:

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın ikinci büyük partisi Jobbik'in Genel Başkanı Gabor Vona, "Macar Katolik kilisesinin, İslam ve diğer din temsilcileriyle en iyi irtibatı kurması gerektiğine defalarca değinmiştim. Dünyaya kardeş olduğumuzu ve tek bir Tanrı'ya inandığımızı gösterelim" dedi.

Vona, Jobbik Partisi'nin 2014 yılı değerlendirme toplantısında, Macaristan'ın Sovyetler'den sonra istediği sistemi tam olarak belirleyemediğini belirterek, "Komünizm dönemi sonrası kurulan sistemi 25 yıldır Macarlar kabullenemedi. Öyle bir sistem kurulmalı ki bu sistemin kendilerine ait olduğunu hissetmeliler" diye konuştu.

Erkeklerin 40 yıl çalışma sonrası emekli olabilmeleri için Şubat ayında imza toplayacaklarını belirten Vona, ülkede internete erişimin ücretsiz olması için de çalışmalarının olduğunu söyledi.

Vona, 2015'te partisindeki milletvekillerinin maaşlarını hayır kurumlarına bağışlamalarını talep ettiklerini dile getirdi.

Son günlerde ülkede gündeme gelen göçmen politikası tartışmalarına değinen Vona, "Macaristan'ın şu an göçmenlerle ilgili herhangi bir problemi yok ama ülkeye mülteci başvuru sayısı korkutucu seviyelere ulaşmıştır" dedi.

Bütün dinlere ve kültürlere saygı gösterdiğini belirten Vona, "Ama bu bütün kültürlere ve dinlere oldukları ülkelerde hayranlık duymak istiyorum, kendi ülkemde değil. Macaristan, Hristiyan bir ülkedir ve Macarlarındır. Hayatım boyunca bunun için mücadele edeceğim" ifadesini kullandı.

Vona, partisinin yabancı düşmanı olduğu iddialarına ilişkin, "Herhangi bir dinle problemimiz yok. Sadece terörizm ve önü alınamayan göçmenlikle sorunumuz var" dedi.

Jobbik Partisi Genel Başkanı Vona, şunları kaydetti: 

"Macar Katolik kilisesinin, İslam ve diğer din temsilcileriyle en iyi irtibatı kurması gerektiğine defalarca değinmiştim. Dünyaya kardeş olduğumuzu ve tek bir Tanrı'ya inandığımızı gösterelim. Din, bizim birlik sebebimiz olması lazım, düşmanlık değil. Asıl faşistler, bir dini aşağılayan dergiyi överek, katillerle kol kola geçip Paris sokaklarında beraber yürüyen ve 2 milyarlık İslam dünyasını ve kardeşlerimizi teröristlerle aynı kefeye koyanlardır."

Jobbik Partisi lideri Vona, Ukrayna krizi ile ilgili ise "Ukrayna'da bir iç savaş yok. Amerika-Rusya savaşı var. Bu savaşa Avrupa ve Macaristan'ın müdahil olmaması lazım. Macaristan sadece Ukrayna'da yaşayan Macarların güvenliğini sağlamalıdır. Macaristan'ın NATO üyeliğine rağmen Ukrayna krizindeki duruşu 'askeri tarafsızlık' olmalıdır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı