Macaristan'dan Arnavutluk'a AB üyeliği desteği

Macaristan'dan Arnavutluk'a AB üyeliği desteği

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader:- ''Macaristan, Arnavutluk'un AB üyeliğini destekliyor''

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Avrupa'nın güvenliğinin Batı Balkan ülkelerinin istikrarına bağlı olduğunu belirterek, ülkesinin, Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ader, Macaristan'a resmi ziyarette bulunan Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta ile Sandor Sarayı'nda görüştü. İkili daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Ader, mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin yanı sıra sığınmacı krizi ve Arnavutluk'un AB üyeliğinin ele alındığını kaydetti.

İki ülkenin iyi ilişkilere sahip olduğuna ve ülkesinin Arnavutluk'un AB üyeliğini desteklediğine işaret eden Ader, ''Macaristan, Arnavutluk'un AB üyeliğini destekliyor. Bu destek sadece iki ülke arasındaki iyi ilişkilerden dolayı değil aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğinin Batı Balkan ülkelerinin istikrarına bağlı olmasından dolayı.'' diye konuştu.

Avrupa'daki sığınmacı krizine de değinen Ader, insan kaçakçılarının yeni rotalar bulmaya çalıştığına ve bu yüzden Arnavutluk'un üzerindeki göçmen baskısının artmasının beklendiğine ama AB'nin ne Arnavutluk'u ne de diğer Batı Balkan ülkelerini yalnız bırakmaması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Meta ise Macaristan'ın ülkesine daha önce NATO, bugün ise AB üyeliği konusunda verdiği destekten dolayı müteşekkir olduğunu ifade etti.

AB üyeliğinin Balkanlar'ın barış ve istikrarına ciddi katkı yapacağını belirten Meta, ülkesinin sığınmacı krizinde AB ile iş birliği halinde olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :