Macaristan'da Türk dizilerine büyük ilgi

Macaristan'da Türk dizilerine büyük ilgi

7 den fazla Türk dizisinin yayınlandığı Macaristan'da Türk dizisi hayranlarının oluşturduğu sosyal platform yöneticileri Türkiye'nin Budapeşte büyükelçisi Şakir Fakılı'yı ziyaret etti

Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı Türk dizisi hayranları ile Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. 

Macaristan'da son dönemde gösterime giren Türk dizilerine Macarların büyük ilgisi nedeniyle, Türk dizisi hayranlarının sosyal medyada kurdukları ve 10 binden fazla katılımcısı olan Türk dizisi hayran grubu yöneticileri Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ile Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Buluşmada kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Şakir Fakılı, Macaristan ve Türkiye'nin dost ve müttefik ülkeler olduğunu belirterek, "Geçmişte savaşıp daha sonra bunu kuvvetli dostluğa çevirebilen çok az millet vardır. Macarlar ve Türkler buna güzel bir örnektir. Türkiye'de Macarlar akraba ve kardeş millet olarak bilinir. Hatta çoğu zaman Türkler ve Macarlar Atilla'nın torunlarıdır denir" ifadelerini kullandı.

Grup yöneticisi Adam Damu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Macaristan'da özellikle gençlerin Türkiye'ye büyük ilgi duyduğunu belirterek, "Türkiye'yi ve Türk dizilerini çok seviyorum. Türk dizileri gösterime girdikten sonra Macaristan'da Osmanlı dönemine olan ilgi de arttı. Bu konuda örneğin Hürrem Sultan kitabı yayınlandı. Türk ve Macar dostluğunu kuvvetlendirmek için kurduğumuz grupta bu dizileri de değerlendirme fırsatı buluyoruz. Ayrıca Türk Büyükelçisinin bizi kabul etmesi bizi gerçekten gururlandırdı" dedi.

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül ise, Macarların genel olarak Türkiye'ye ve Türklere sempati ile baktığını ve ülkede gösterime giren dizilerle var olan bu merakın daha da yukarıya çıktığını belirtti. 

Macaristan'da son dönem de Ezel, Son, Kuzey Güney, Dudaktan kalbe, Muhteşem Yüzyıl, 1001 gece dizileri gösterime girdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı