Macaristan'da, ''İpek Yolunda Hat ve Ebru'' sergisi

Macaristan'da, ''İpek Yolunda Hat ve Ebru'' sergisi

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, ''İpek Yolunda Hat ve Ebru'' sergisi açıldı.Türk ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil...

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, ''İpek Yolunda Hat ve Ebru'' sergisi açıldı.

Türk ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ile Çinli hat sanatçısı Haji Noor Deen Mi Guang Jiang’ın ortak çalışması olan "İpek Yolunda Hat ve Ebru Sergisi" Budapeşte’de sanatseverlerle buluştu.

Başkent Budapeşte'deki YEE binasında düzenlenen etkinlikte Hikmet Barutçugil katılımcılara ebru sanatını, sanatçı Fatma Füsun Barutçugil ise tezhip sanatını tanıttı.

YEE Kültür ve Sanat Koordinatörü Johanna Török Abdikoğlu, etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hikmet Barutçugil'in çok değerli bir sanatçı olduğunu, literatürde sanatçının adıyla anılan, ''Barut ebrusu'' adında ebru sanatı bulunduğunu dile getirdi.

Sanatçının ''Best of the Best'' ödülünü alan ilk ve tek Türk olduğunu kaydeden Abdikoğlu, Barutçugil'in ayrıca ''Living Human Heritage'' ödülünün de sahibi olduğunu vurguladı.

Abdikoğlu ayrıca, YEE tarafından 12 Şubat ile 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek ebru kursuna katılımcıları beklediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :