Macaristan'da internet vergisine karşı protestolar

Macaristan'da internet vergisine karşı protestolar

Başkent Budapeşte'de binlerce kişi, başbakanın internet vergisi tasarısının geri çekileceğini açıklamasına rağmen eylemlerini sürdürdü

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de eylemciler, başbakanın internet vergisi tasarısının geri çekileceğini açıklamasına rağmen eylemlerine devam etti.

Başkent Budapeşte başta olmak üzere bir çok büyük şehirde daha önce internet vergi tasarısı karşıtı gösteri düzenleyen grubun bugünkü protestosuna yaklaşık bin kişi katıldı. Protestoya Macar Yeşiller Partisi Genel Başkanı Andras Schiffer de katıldı. Ekonomi Bakanlığının önünde toplanan protestocular, sloganlar atarak hükümetin planladığı yasa tasarısını geri çekmesini yeterli bulmadıklarını, parlamento tarafından internet vergisinin olmayacağı konusunda resmi açıklama beklediklerini belirtti. 

Macar Başbakanı Viktor Orban bu sabah bir radyoya verdiği röportajda, hükümet tarafından daha önce açıklanan internet vergisi tasarısının yeniden düzenleneceğini ve konu hakkında kapsamlı ulusal fikir birliğine varmak için çalışılacağını açıklamıştı. 

Protestocuların yeni bir eylem duyurusu yapması üzerine, Fidesz Avrupa Parlamentosu Milletvekili Tamas Deutsch, İnforadyo'ya verdiği röportajda, başbakanın sözlerinin "çok net" olduğunu belirterek, ''Bu sabah Başbakan Viktor Orban net bir şekilde 2015 yılı bütçesinde internet vergisinin yer almayacağını açıkladı'' dedi.

İnternet karşıtı protestolar, Ekonomi Bakanı Mihaly Varga'nın, internette kullanılan her bir gigabayt için 150 Macar forinti (1,5 TL) tutarında vergi alınacağını açıklamasıyla başlamıştı. Ayrıca daha önceki eylemde protestocular Fidesz'in genel merkez binasına taşlarla saldırarak girmeye çalışmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı