Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, İngiltere'de

Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, İngiltere'de

İngiltere Başbakanı David Cameron, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Londra'da görüştü

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesini ziyaret eden Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile görüştü.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Cameron ve Ader’in, Downing Street'teki başbakanlık ofisinde gerçekleşen görüşmelerinde iklim değişikliği ve küresel su sorunları ele alındı.

İki liderin, Paris İklim Değişikliği Anlaşmasının iklim değişikliği sorununda ilerleme kaydedilmesi için önemli bir temel teşkil ettiği üzerinde anlaştığı belirtilen açıklamada, “İki lider uluslararası toplumun bu anlaşmanın sonraki aşamalara nasıl taşınacağının yollarını araştırma konusunda görüş birliğine vardı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Cameron ve Ader’in yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapılması ve fazla enerjinin depolanması için yollar bulunması konusunda da anlaştığı vurgulandı.

Açıklamaya göre iki liderin görüşmesinde küresel su sorunları da özellikle temin ve temizlik boyutlarıyla ele alındı. Macaristan’ın kasım ayında Dünya Su Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağı da hatırlatıldı.

- 12. yüzyılda öldürülen Başpiskoposa ait kemiği de getirdi

Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, Londra’ya, 12. yüzyılda İngiltere’de öldürülen ancak kemikleri daha sonra Macaristan’a nakledilen Katolik Başpiskopos Aziz Thomas Becket’e ait olduğu düşünülen bir kemik parçasını da getirdi.

Cantenbury Katedralinde 1170'de öldürülen Backet’in kemik parçası Londra’da ve Kent’te sergilenecek. Londra’da Kent’e uzanacak ve kemik parçası etrafında şekillenecek bir dizi dini merasim, Westminister Katedralinde Macaristan Cumhurbaşkanı Ader’in de katılacağı ayinle başlayacak.


Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, İngiltere'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :