Macaristan Başbakan Yardımcısı Semjen'den Bakan Eroğlu'na ziyaret

Macaristan Başbakan Yardımcısı Semjen'den Bakan Eroğlu'na ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele içine girdik. Avrupalı dostlardan da destek bekliyoruz. Terörün iyisi kötüsü yok, tedbir alınmazsa diğer ülkelerin de başına bela olur"- Macaristan Ba

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele içine girdik. Avrupalı dostlardan da destek bekliyoruz. Terörün iyisi kötüsü yok, tedbir alınmazsa diğer ülkelerin de başına bela olur" dedi.

Eroğlu, kendisine ziyarette bulunan Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen ile makamında görüştü.

Macaristan'ı daha önce gezdiğini ve beğendiğini dile getiren Eroğlu, orada bulunan Gülbaba Türbesi'nden çok etkilendiğini söyledi.

Bakanlığın çalışmaları hakkında Semjen'e bilgi veren Eroğlu, içme suyu temini konusunda Türkiye'nin çok ileri teknolojiye sahip olduğunu, bütün şehirlerin su meselesinin çözüldüğünü kaydetti.

Bakan Eroğlu, Bakanlığın çok sayıda baraj ve gölet inşa ettiğini belirterek, "1000 Günde 1000 Gölet projesiyle dünya rekoruna imza attık." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin coğrafi yapısının engebeli olması nedeniyle taşkınların oluştuğunu aktaran Eroğlu, şu ana kadar bin dereyi ıslah ettiklerini, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

- "241 şehidi görünce durumun önemini anladılar"

Bakan Eroğlu, Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ve iş birliğine hazır olduklarını söyledi. Türkiye'de 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunu anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Önce Avrupa'daki dostlarımız bunun vahametini anlayamadılar ama Meclis'in bombalandığını, 241 vatandaşımızın şehit düştüğünü görünce durumun önemini anladı. Her türlü terör örgütü, FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele içine girdik. Avrupalı dostlardan da destek bekliyoruz. Terörün iyisi kötüsü yok, tedbir alınmazsa diğer ülkelerin de başına bela olur."

- "Türk dostlarımız Macaristan'a güvenebilirler"

Macaristan Başbakan Yardımcısı Semjen ise TİKA'nın yardımı ile Gülbaba Türbesi'ni orijinaline uygun olarak restore ettiklerini, Türklerin Macaristan'daki yapıları görmesini istediklerini dile getirdi.

Darbe girişimine ilişkin de değerlendirmede bulunan Semjen, "Darbe girişimiyle ilgili olarak Macar hükümeti, demokratik yollardan seçilmiş meşru hükümetin yanındadır. Türkiye, Macaristan'ın desteğine güvenebilir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Semjen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazı Batılı ülkeler var, keyfi olarak bizlere ders vermeye çalışan... Kendilerinin de sorunları var. Öncelikle kendi sorunları ile uğraşmaları lazım. Çifte standart uygulanmasını biz Macarlarda tecrübe ediyoruz. Türk dostlarımız Macaristan'a güvenebilirler."

Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Semjen, Macaristan'da Türk okulu olduğunu belirterek, "Türk tarafından bu konuda talep oldu, sorular oldu. Bu konuda ilgili kurumlarla temasa geçmeleri konusunda mutabık kaldık. Herhangi bir kanunsuzluk olduğu saptanırsa Macar kurumları gereğini yapacaktır, işlem yapacaktır." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :