Macar Müslüman ressam Beatrix'den resim sergisi

Macar Müslüman ressam Beatrix'den resim sergisi

Macar Müslüman ressam Ibolya Beatrix'in Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezindeki resim sergisi sanatseverlerle buluştu

BUDAPEŞTE (AA) - Macar Müslüman ressam Ibolya Beatrix'in resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Budapeşte Diyanet Din Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Yaşayan Anadolu Vakfının desteği ile Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışını Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı yaptı.

Fakılı, açılışta yaptığı konuşmada, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin böylesi önemli bir sergiye ev sahipliği yapmasından dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, ''Bir sanatçı için önemli olan resimlerinde, eserlerinde ortak bir karakteri yansıtmasıdır. Bugün açılışını yaptığımız sergiye baktığımız zaman ressam hanımefendinin gerçek çok güzel eserler ortaya çıkarmış olduğunu görüyoruz." dedi.

Ressam Ibolya Beatrix, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Budapeşte Diyanet Din Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Yaşayan Anadolu Vakfının kendisine verdiği desteğin çok önemli olduğunu ve sergiye ev sahipliği yapan Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezine de müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Beatrix, çalışmalarında kendi iç dünyasını yansıttığını söyleyerek, "Bu resimlerde genel olarak alçak gönüllülük teması işleniyor. Özellikle insanın Tanrıya doğru olan alçak gönüllüğü.'' diye konuştu.

Budapeşte Diyanet Din Hizmetleri Koordinatörü Hüseyin Ersoy, ''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2016 yılı kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında ressam hanımefendinin resim sergisini destekledik. Hanımefendi çok başarılı bir Macar Müslüman sanatçı. Biz de kendisine verdiğimiz bu destekle hem moral hem de kendisinin yanında durduğumuzu özellikle belirtmek istedik.'' sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :