Maç Bitti Tartışma Bitmedi

Maç Bitti Tartışma Bitmedi

Alper Ulusoy’un tartışmalı kararlarının maçının önüne geçtiği Konyaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili tartışmalar bitmedi.

Her iki kulüpten de Ulusoy’a tepkiler devam ediyor. Konyaspor’dan “Haksızlığa uğrayan biziz yaygarayı koparanlar başkası” açıklaması gelirken Beşiktaş, Talisca’nın gördüğü sarı kartla ilgili TFF’ye başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Öte yandan Ulusoy’a yüksek not verildiği iddiası tartışmalara tuz biber ekti.

Atiker Konyaspor’la Beşiktaş arasında oynanan ve 1-1 biten maçın ardından tartışmalar devam ediyor. Maç içerisinde yoğun tepkilere maruz kalan Alper Ulusoy, maçın ardından da en çok konuşulan ve tartışılan isimlerden birisi oldu. Ulusoy, özellikle Ali Turan’la girdiği mücadele sonrası Anderson Talisca’ya gösterdiği sarı kart ve 90+7’de Caner Erkin’in Volkan Şen’e yaptığı penaltı pozisyonları nedeniyle sert şekilde eleştirildi.

KONYASPOR: HAKSIZLIĞA UĞRAYAN BİZİZ  

YAYGARAYI KOPARANLAR BAŞKASI

Konyaspor cephesinden yapılan açıklamada “Beşiktaş ile oynadığımız Süper Lig maçında herkesin gördüğü, bildiği, şahit olduğu nedenlerden ötürü üç puanımız avuçlarımızın içinden kayıp gitti ama buna rağmen yaygarayı yapan başkaları oldu. Sezon başından beri hemen hemen bütün maçlarda yüksek perdeden itiraz ettiğimiz skoru direkt etki eden hakem hataları maalesef yine canımızı yaktı. Üç puanla ayrılacağımız bir müsabakadan bu nedenle bir puanla ayrılmak zorunda kaldık. Bu büyük bir haksızlık. Çocuklarımızın emekleri bu tür hatalar yüzünden heba oluyor. Herkes gördü, bu pozisyonların savunması olmaz ama ne yazık ki buna rağmen en çok konuşan, şikayet eden yine rakibimiz oldu. Artık bunlara futbol camiası prim vermiyor. Özellikle maç sonunda yaşanan nahoş hadise ve bu psikolojiyle yapılan açıklamalar hoş olmadı. Atiker Konyaspor üç puanı hak eden taraftı ancak bazı engelleri aşamadık. Fakat inanıyoruz ki bu takım her türlü engeli aşacak futbolu oynamaya koşar adım ilerliyor. Biz iyi bir takımız ve rakip kim olursa olsun artık kazanabilecek güçteyiz” denildi.

BEŞİKTAŞ, TALİSCA’NIN SARI KARTI

İÇİN İTİRAZA HAZIRLANIYOR

Beşiktaş’ın ise Ali Turan’la girdiği mücadele sonrası sarı kart gören ve bu hafta oynanacak Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Talisca’nın sarı kartının iptali için Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde girişimde bulunmaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlı kulübün bugün TFF’ye başvuruda bulunacağı ifade edildi. Atiker Konyaspor maçında gördüğü sarı kart nedeniyle Talisca’nın yanıs ıra Pepe de Fenerbahçe derbisi öncesi cezalı duruma düşmüştü. 

YOĞUN TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Hakem Alper Ulusoy’un verdiği kararlarla maçın önüne geçtiği karşılaşmada; Konyaspor'un 2, Beşiktaş'ın 1 golünü iptal etmiş; her iki takımın 'penaltı' itirazlarında bulunduğu birer pozisyonu devam ettirmişti. Maç sonunda da hem Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hem de Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Alper Ulusoy’un yanına giderek tepki göstermişti. MHK’nın Alper Ulusoy’a Süper Lig’de uzun süre maç vermeyeceği ve alt liglerde görevlendirileceği ifade ediliyor