"Maarif Vakfı, Senegal'de kaliteli eğitim vermek istiyor"

"Maarif Vakfı, Senegal'de kaliteli eğitim vermek istiyor"

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Özdil:- "Senegal'de eğitim hayatına katılanların beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz"

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Mustafa Özdil, Senegal'de kaliteli eğitim vermek istediklerini söyledi.

Özdil Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, "Senegal'de eğitim hayatına katılanların beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Senegalli ve Türk yetkililerinin aldığı ülkedeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının TMV'ye devredilmesi kararına değinen Özdil, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bu okullarda derslerin başlayabilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bazı velilerin söz konusu okulların kapatılması konusunda endişelendiğine işaret eden Özdil, "Bu konuda yalan yanlış bilgiler aktarılıyor. Veliler de doğal olarak endişeleniyor. Ancak okulların kapatılması söz konusu değil. Bu okullar TMV yönetiminde eğitim vermeye devam edecek. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, haklarının ellerinden alınmayacağından emin olabilirler." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgun Erdem Arı ise Türkiye ve Senegal cumhurbaşkanlarının, söz konusu okulların TMV'ye devredilmesi konusunda anlaştığını belirterek Türkiye'nin eğitim konusundaki tecrübelerini ortaklarıyla paylaşmak istediğini ifade etti.

Arı, bu okullarda eğitim veren Senegalli öğretmenlerin görevlerine devam edebileceğini söyledi.

İslam Konferansı Örgütü (OCI) yetkililerinden Dauda Diusse ise okulların devredilmesi kararını iki ülke yetkililerin verdiğini hatırlatarak "TMV'nin okulları devralması, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini ve eğitimin kaliteli olmasını sağlayacak." dedi.

Senegal hükümeti, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Aralık 2016'da ülkedeki FETÖ okullarının yönetimini devretme kararı almıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :