M1 Konya AVM'de Selim Yuhay Coşkusu

M1 Konya AVM'de Selim Yuhay Coşkusu

Birbirinden renkli organizasyonlarla ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatan M1 Konya Alışveriş Merkezi, 21 Ocak'ta ünlü mimar Selim Yuhay'ı ağırladı.

Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen 'Selim Yuhay ile Minik Mimarlar Atölyesi'nde ünlü mimar,  çocuklarla birlikte atölyeye girdi.

m1-konya-avmde-selim-yuhay-coskusu-(2).jpg

m1-konya-avmde-selim-yuhay-coskusu-(7).jpg

Etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Yüzlerce çocuk, Selim Yuhay ile atölyeye girdi ve atık kumaşları, boyaları, eski oyuncakları ve kullanılmayan eşyaları birer dekorasyon malzemesine dönüştürdü. Çocuklar önce kutulardan ev yaptı ardından da evlerinin içini kendileri dekore etti. Çocuklar atölyede,  atık malzemelerle hayal güçlerini kullanarak sürpriz  eşyalar hazırladı. Minik mimarlar, bu eğitici atölye sayesinde eski eşyaları değerlendirmeyi öğrendi hem de neşe içinde hayal güçlerini geliştirdi. Selim Yuhay ailelere oldukça yararlı bilgiler de verdi. Yuhay, "Çocukların yaşadıkları yeri benimsemeleri için kendilerinden bir şey katmaları gerekiyor. Aileler buna mutlaka müsade etmeli. Yaşadığımız mekanlar bizi geleceğe hazırlar. Bu nedenle çocuklar kendi odalarında özgürce hayallerini yaşamalılar. Uygulamalarımızda çocukların evi sahiplenip, dijital dünyadan kurtulup, aileleriyle faaliyet yaparak ortak mutluluk elde edilmesi için çözümler ürettik. En güzeli de hepsi yaşadıkları alanları güzelleştirmek için atık malzemeleri nasıl kullanabileceklerini öğrendiler" dedi. Atölyeye gelen minikleri ve ailelerini kırmayan Selim Yuhay, herkesle tek tek fotoğraf çektirdi. Etkinlikten çok memnun ayrılan aileler, "Çocuklarımız için çok önemli bir gündü. Özgürce istediklerini yaptılar. Çok faydalı bilgiler aldık" diyerek Selim Yuhay, M1 Konya AVM yetkilileri ve organizasyon ekibine teşekkür etti. 

m1-konya-avmde-selim-yuhay-coskusu-(10).jpg

m1-konya-avmde-selim-yuhay-coskusu-(11).jpg