LYS yerleştirmede Enderun Liseleri farkı

LYS yerleştirmede Enderun Liseleri farkı

2014 Yılında ÖSYM´nin açıkladığı LYS tercih sonuçları açıklandı. Okulumuz öğrencileri hedefledikleri üniversitelere yerleşmenin mutluluğunu yaşıyorlar

Zorlu geçen bir LYS maratonunun ardından akılcı bir rehberlikle tercihlerini yaptılar, Türkiye’nin en güzide üniversite ve bölümlerine yerleştiler.

LYS Yerleşim Sonuçları üzerine açıklama yapan Okul Müdürü İlhan YILMAZ: “Özel Enderun Liseleri olarak okulumuz LYS sınavında Türkiye ve Konya genelinde dereceler çıkardı. Mezun öğrencilerimizin %35’i Türkiye’nin seçkin Tıp Fakültelerine yerleşti. Öğrencilerimiz emeklerinin sonuçlarını nitelikli bölümlere giderek gösterdiler. Yerleştirme sonuçlarına baktığımızda Tıp, Hukuk,  Diş Hekimliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği Mühendislik - Mimarlık, Fizik tedavi ve Rehabilitasyon, Beslenme Diyetetisyenlik, Bilgisayar, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İlahiyat gibi bölümlerine yerleştiler. Özel Enderun Liseleri olarak tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz. Hayat boyu başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz dört sene boyunca istikrarlı bir çalışmanın karşılığını aldılar. Burada şu durum net bir şekilde görülebiliyor: Süreç eğitimi verilen bir okulun sonuç başarıları da üst düzey oluyor.Şükür ki adanılan özverili çalışmalar karşılığını buldu.”

Okul Müdürü YILMAZ Yerleştirme sonuçlarına göre yaptığı değerlendirmede; “Başarıyı yönetmek, yakalamaktan zordur. Biz bu günlere başarıyı doğru yöneterek ulaştık ve verimini aldık. Öğrencilerimizin ilk yıl istedikleri bölümlere yerleştiklerini görmekteyiz. Öğrencilerimizi 9.sınıfta teslim aldığımızdaki Türkiye sıralamasının, çok üzerinde bir Türkiye sıralaması ile yerleştirdik; Örneğin Fen Lisesi Öğrencilerimizden Enes Cömert SBS sıralaması 17721 aldık  LYS sıralaması ise 1728 ile,Beyzanur EŞİT SBS 16937 aldık LYS sıralaması ise 2543 ile, Hilal Sena ÇİFTÇİ SBS 27765 aldık LYS sıralaması 6893,Anadolu lisesi öğrencilerimizden Mustafa ÖZEL SBS 30680 iken LYS başarı sıralaması 4317, İbrahim YILDIRIM SBS sıralaması 71816 iken LYS sıralaması 15117 mezun ederek yerleştirdik .” diyerek sonuçların öğrenci ve velilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.