LYS Başarıları

LYS Başarıları

Üniversite adayı öğrencilerinin merakla beklediği LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçları açıklandı

 

Gençlik Eğitim Kurumları 2017 yılı yerleşme sonuçlarıyla da yine kalitesini ortaya koydu. 2017 LYS sonuçlarına göre hem kitlesel hem de bireysel başarıda bu yıla da imza atan Kurum bünyesindeki Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi ile Gençlik Temel Lisesi’nin kitlesel bazda Türkiye’deki liselerin puan ortalamalarının üzerinde bir ortalamaya sahip olduğu görüldü.

2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Özel Gençlik Eğitim Kurumları’nda büyük bir mutluluk yaşanıyor. Neticelerle ilgili bir açıklama yapan Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdür Vekili ve Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Said TURGUT: “910 bin kontenjanın 214 bini boş kaldı. Kayıt yaptırmayanlarla beraber tahmini bu sayı 300’e ulaşacak.

Liseyi bu yıl bitiren adayların üçte biri, eski mezunların yarısı, daha önce üniversiteye yerleşenlerin dörtte biri, daha önce bir üniversite bitirenlerin üçte biri ancak üniversiteli olabildi.

Fen lisesi mezunlarının yarısı istediği yere giremedi.

Vakıf üniversitesi kontenjanlarının üçte biri, KKTC kontenjanlarının ise yarısı boş kaldı.

ÖSYS’ye başvuran 2 milyon 265 bin adaydan sadece 825 bini üniversiteli olabildi.

Boş kalan 214 bin kontenjanın 154 bini devlet üniversitelerinde. ÖSYS'ye başvuran 2 milyon 265 bin adaydan sadece 825 bini üniversiteli olabildi. Sonuç olarak 910 bin kontenjanın 214 bini boş kaldı.

Bütün bu gerçekler değerlendirildiğinde kurum olarak kazandığımız başarı yadsınamaz.

Kazandığımız başarı kurumumuza ait.” ifadesini kullandı. Said TURGUT: “Başarının gelenek haline geldiği kurumlarımızda kitlesel başarıda Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’nde % 81 oranında yerleşme oranına; Gençlik Temel Lisemizde ise %72 oranında yerleşme oranına sahibiz. Kesintisiz eğitimin yaz çalışmalarıyla da devam ettiği kurumumuzda 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala kazanan öğrencilerimizi Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. 24 öğrencimiz sağlık alanında, 35 öğrencimiz mühendislik, 8 öğrencimiz hukuk fakültelerine, 190 öğrencimiz farklı fakültelere yerleşmiştir.  23 yıllık tecrübemizle gençlerimizin bizleri her yerde en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum. ‘Aklı geliştiren, ahlakı güzelleştiren okullar’ sloganıyla amacımız ülkemize ve insanlığa hayırlı hizmetler üretecek gençliği yetiştirmektir. Geleneksel başarımızda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder; inşallah hayatları boyu nice başarılarla karşılaşmalarını dilerim. “açıklamasında bulundu.Haber Merkezi