"Lüküs Hayat" müzikali perdelerini açıyor

"Lüküs Hayat" müzikali perdelerini açıyor

Tiyatrocu Dormen: " Oyunu zamanımıza uydurabilmek için 3 perdeyi, 2 perdeye indirdim. Baştan uyarladım oyunu"

ESKİŞEHİR (AA) - Tiyatrocu Haldun Dormen yönetmenliğinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ilk ortak projesi olan "Lüküs Hayat" müzikalinin prömiyeri bu akşam gerçekleştirilecek.

Dormen, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'in çok geliştiğini ve kenti sevdiğini söyledi. 

"Lüküs Hayat" müzikalinin güncellendiğini belirten Dormen, "Oyunu zamanımıza uydurabilmek için 3 perdeyi, 2 perdeye indirdim. Üç dekoru iki dekora indirdim. Böylelikle seyirci çok daha kolay seyredebilecek" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak da projenin en önemli özelliklerinden birininde iki kurumun bir araya gelmesi olduğunu vurguladı.

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası ve Eskişehir Şehir Tiyatroları birlikte bir prodüksiyona imza atıyor, bu çok önemli bir şey, Türkiye'de çok görülen bir şey değil" diyen Basalak, talebin fazla olduğunu ve biletlerin satışa çıktığı andan itibaren 3-4 gün içinde tükendiğini bildirdi. 

Basalak, başka şehirlerden Eskişehir'e "Lüküs Hayat" müzikalini izlemek için gelmek isteyenlerin olduğunu aktardı.

Koreograf Selçuk Borak ise "Lüküs Hayat"ın 1984 yılında yapıldığını anımsatarak, iskeletini sabit tutarak, bir nakış gibi yeniden işlediklerini ifade etti. 

Eskişehir Senfoni Orkestrası şefi Aytug Ülgen de sahnelenecek lüküs hayatın diğer lüküs hayatlardan farklı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Burada bütün müzikler baştan sona yeniden yazıldı, elden geçti. 80 yıldır oynadığı halde taze kalabilen çok az oyun vardır. Bu oyunu biz her sahnelediğimizde tekrar tazeliyoruz ama burası ayrı bir güzellikte oldu. Özellikle bu oyun için yazılmış 3 yeni müzik var. Sanki Cemal Reşit beyin kaleminden çıkmış gibi yazmaya gayret ettim. Umarım dinleyiciler o müziklerin yeni yazıldığını fark etmeyecekler." 

Basın toplantısına oyuncu Elif Melda Yılmaz Hatipoğlu da katıldı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası'nın iş birliği ile sahnelenen müzikali Ekrem Reşit Rey kaleme aldı. Müzikleri Cemal Reşit Rey'e ait olan eserin, şarkı sözleri Nazım Hikmet Ran ve Ekrem Reşit Rey tarafından yazıldı.

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın yeniden yorumladığı müzikalin ilk gösterimi bu akşam Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi salonunda, bin 200 kişilik seyirci topluluğu önünde gerçekleştirecek.

Kaynak:Haber Kaynağı