Lüks yatlar kargo gemisiyle gönderiliyor

Lüks yatlar kargo gemisiyle gönderiliyor

Marmaris ilçesinde beş motor yat, bağlı oldukları limanlara götürülmek üzere "Rickmers Tokyo" isimli kargo gemisine yüklendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı yatlar, kargo gemileriyle bağlı oldukları limanlara gönderilmeye başlandı. 

Yıl boyunca hizmet veren dört marinası ve sahip olduğu 250'ye yakın koyla Türkiye'deki mavi turun en önemli merkezlerinden Marmaris'te, havaların soğumaya başlamasıyla yat turizmi de canlılığını kaybetmeye başladı. Yaz aylarını ilçede geçiren yatların bir kısmı deniz yoluyla bazıları ise kargo gemileriyle bağlı oldukları limanlara götürülüyor. 

İlçeden beş lüks motor yatı almak için gelen Marshall Adaları bayraklı "Rickmers Tokyo" isimli kargo gemisi, Marmaris Limanı'na yanaştı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından yatlar, gemideki dev liftler yardımıyla büyük bir titizlikle denizden alındı. Yatların gemiye yüklenmesini vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. 

Marmaris Liman İşletmeleri yetkilileri, ulaşımın daha ucuz olması nedeniyle yatların kargo gemileriyle gönderildiğini belirtti. Yetkililer, gelecek günlerde diğer yatların da kargo gemileriyle gönderilmeye devam edeceğini bildirdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı