Lukoil Ukrayna’daki benzin istasyonları ağını satıyor

Lukoil Ukrayna’daki benzin istasyonları ağını satıyor

Lukoil petrol şirketi Ukrayna’daki benzin istasyon ağının Avusturya şirketi AMIC Energy Management GmbH’ye satışı konusunda anlaşmaya vardı.

Lukoil şirketinin internet sitesine konulan konu ile ilgili basın açıklamasında görüşmelerin şirket varlıklarını alma isteğini bildiren Avusturya tarafının insiyatifi ile gerçekleştiği belirtildi.

AMIC Energy Management GmbH Genel Müdürü Dr. Gunter Meyer’in bununla ilgili açıklamasında ise “Lukoil Ukrayna’nın benzin istasyonları sayısına ve petrol ürünleri satış hacmine göre Ukrayna akaryakıt pazarı liderleri arasında ilk 5’e girmesi göze alındığında bu alım AMIC şirketinin Orta ve Doğu Avrupa’da yatırım portföyünün güçlendirmesinde atılmış stratejik bir adımdır. Ben bizim benzin istasyonlarını satın alma ile ilgili önerimizi olumlu olarak gözden geçirmeye hazır olan iş ortaklarımıza içten teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasında tarafların satış anlaşması imzalanması ile ilgili hazırlıklara başladığı ve bu amaçla varlıkların kontrol edilme prosedürünün başlatıldığı vurgulandı.

kaynak:rusyanın sesi