Lübnan'da Mevlit Kandili

Lübnan'da Mevlit Kandili

Lübnan'ın Trablus kentinde düzenlenen Mevlit Kandili etkinliğinde Türk tasavvuf müziği grubu Yansımalar konser verdi

TRABLUS (AA) - Lübnan'ın Trablus kentinde Mevlit Kandili çerçevesinde Türk müzik grubu Yansımalar konser verdi ve Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetler fotoğraf sergisi düzenlendi.

Trablus'un Safadi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, eski Başbakan Necip Mikati, eski Adalet Bakanı Eşref Rifi, Trablus Milletvekili Muhammed Safadi ve Semir Cisr, Trablus Müftüsü Malik eş-Şaar, Trablus Maruni Patriği Matran Corc katıldı. Trablusluların yanı sıra Lübnan'ın kuzeyindeki Türkmenler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe Trablus Üniversitesi öğrencilerinden oluşan koronun Lübnan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlandı.

Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Halid Tedmuri, konuşmasında, Trablus'un bir tarih, kültür, bilim ve sanat kenti olduğunu halen daha "mirası ve dini münasebetlerdeki komşuluğuyla" övündüğünü dile getirdi.

Gecede Lübnan'daki Osmanlı Eserleri ve Topkapı Sarayı'nda sergilenen kutsal emanetlere ilişkin sinevizyon gösterisi yapıldı.

Türkiye'den tasavvuf müziği grubu Yansımalar'ın konseri de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceyi düzenleyen Lübnan Türk Cemiyeti ve Safadi Kültür merkezine teşekkür ederek, benzer etkinlikleri tüm Lübnan'da yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Erciyes, etkinliğe "yoğun ilgiyle" katılanların ve tüm Lübnanlıların Mevlit Kandilini tebrik etti.

Mevlit Kandili çerçevesinde üç gün boyunca yapılan etkinliklerde, kutsal emanetler fotoğraf sergisi de ziyaretçilere açık olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :