Lübnan'da İsrail protesto edildi

Lübnan'da İsrail protesto edildi

Beyrut'taki Güvercin Kayalıkları'na, İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin isimlerinin yazıldığı pankart asıldı

BEYRUT (AA) - Başkent Beyrut'un ünlü sahili Ravşa'daki Güvercin Kayalıkları'na, İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin isimlerinin yazılı olduğu pankart asıldı.

Lübnan'da bir grup aktivist, İsrail'in Gazze'ye yönelik 16 günden beri aralıksız devam eden saldırılarını protesto etmek için, şehrin sembollerinden kabul edilen, 70 metre yüksekliğindeki Güvercin Kayalıkları'na üzerinde yaşamını yitiren Filistinlilerin isimlerinin olduğu pankart astı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana ambargo altında tuttuğu Gazze'ye saldırılarında, şimdiye kadar 655 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 200 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı