Lübnan'da Dünya Barış Günü etkinliği

Lübnan'da Dünya Barış Günü etkinliği

Lübnan'daki Suriyeli çocuklar ülkelerinde artık "barış" istediklerini çizdikleri resimlerle ifade etti

BEYRUT (AA) - Lübnan'daki Suriyeli çocuklar "barış" özlemlerini çizdikleri resimlerle anlattı.

Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, Barışı İnşa Et Derneği tarafından düzenlenen organizasyon, başkent Beyrut'taki  Es-Sanaa Parkı'nda gerçekleştirildi. 30'dan fazla Suriyeli çocuk, 2011'den bu yana devam eden savaşın son bulması isteklerini bu defa çizdikleri resimlerle dile getirdi. Suriye'deki şiddet olayları nedeniyle evleri, okulları ve arkadaşlarından ayrı kalmak zorunda kalan minikler, barış hayallerini beyaz kağıtlar üzerinde yansıttı.

Etkinliğe katılan Nur Ganam isimli Suriyeli çocuk, çizdiği küçük renkli evi göstererek "Ev çizdim. Çünkü benim evim Suriye'de" dedi.

Ağaçlar, çocuklar, kuşlar, kelebekler ve bir de ev resmi çizen Berra Muhammed isimli kız çocuğu ise resmini, "Bunlar aileyi temsil ediyor" sözleriyle anlattı.

Barışı İnşa Et Derneği Müdürü Nebal Selum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barış günü etkinliğinde dünyanın dikkatini bir kere daha Suriye'deki savaşa ve bu savaşın küçük mağdurlarına çekmek istedik" dedi.

Lübnan'da çok sayıda Suriyeli sığınmacı bulunduğuna işaret eden Selum, bu durumun zaman zaman bazı sorunlara neden olduğunu ancak tarihten gelen köklü bağlarla birbirine bağlı olan iki halkın zor günleri birlikte yardımlaşarak atlatacağını söyledi.

Selum, etkinlikle savaşın çocukların ruhunda bıraktığı izleri biraz olsun hafifletmek istediklerini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Lübnan'da 1 milyon 200 binden fazla Suriyeli sığınmacı bulunuyor ve bu sayının yıl sonunda 1 milyon 500 bin olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı