Lübnan Tezkeresi Genel Kurulda

Lübnan Tezkeresi Genel Kurulda

MHP Antalya Milletvekili Günal:- "Milli ve çok yönlü bir dış politika izlemek zorundayız"

TBMM (AA) - MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Milli ve çok yönlü bir dış politika izlemek zorundayız." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda Hükümet'e yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmeleri devam ediyor.

MHP Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Mehmet Günal, tezkereyle ilgili kanaatlerinin olumlu olduğunu söyledi. Suriye'de yaşanan gelişmeleri anımsatan Günal, "Lübnan'a tamam gönderelim de niye Suriye'de dibimizdeki gelişmelere müdahale edemiyoruz? Herkes orada, biz yokuz. Herkes giriyor biz giremiyoruz nasıl iştir bu, elimizde tezkere var. Milli ve çok yönlü bir dış politika izlemek zorundayız." diye konuştu.

HDP Grubu adına söz alan Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ise son dört yılda gelen tezkerelerde yeni bir cümlenin olmadığını, cümlelerin sırasının bile değişmediğini bildirdi. Bilgen, "Dünya bu kadar değişiyorken, aynı cümleyi kesip, kopyalayıp sadece Başbakanlar değiştiği için altında imzayı değiştirip, Meclis'e göndermenin kendisi son derece ciddiyetsiz bir yaklaşımdır." ifadesini kullandı.

Bilgen, şöyle devam etti:

"İsrail ile ilgili anlaşma iki ülkenin başbakanı tarafından kamuoyuna deklare edildi. Açıklamalara baktığınız zaman arada ciddi farkların olduğunu görüyorsunuz. İsrail tarafından baktığınızda İsrail gazının batıya Türkiye üzerinden satılmasını görüyorsunuz.

Başbakan, normalleşme kelimesini kullansa da aslında ticari ilişkiler hiç anormalleşmemişti. İnsani yardımın gönderilmesine hiçbir siyasi parti itiraz etmeyecekse siz de en azından ablukanın ve ambargonun devam ettiğini kamuoyu ile paylaşmanız gerekir."

Bilgen, Ortadoğu politikalarının ciddi bir şekilde gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :