Lübnan Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreter Yardımcısı'nı kabul etti

Lübnan Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreter Yardımcısı'nı kabul etti

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, istikrarın sürmesine önem verdiklerini ancak İsrail saldırı düzenlerse kendilerini savunmaya hazır olduklarını söyledi

BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, muhtemel bir İsrail saldırısına karşı kendilerini savunmaya hazır olduklarını belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, Beyrut'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Operasyonları Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix'i kabul etti.

Avn, görüşmede Lübnan'ın güneyde istikrarın sürmesine önem verdiğini ancak İsrail saldırı düzenlerse kendilerini savunmaya hazır olduklarını söyledi.

İsrail'in BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını ve Suriye topraklarını bombalamak için Lübnan hava sahasını ihlal etmeyi sürdürdüğünü ifade eden Avn, İsrail'in sınırda Mavi Hat'tan geçen bazı noktalara beton duvar inşa etmesinin Lübnan'ın otoritesine saldırı niteliğinde olduğunu ve Lübnan'ın bunu kesinlikle kabul etmediğini dile getirdi.

BM Lübnan Barış Gücü'nün (UNIFIL) çabalarından övgüyle bahseden Avn, UNIFIL'in bütçesinin düşürülmesinin, içinde bulunduğumuz süreçte son derece önemli görevini yürütmesine olumsuz yansıyacağı uyarısında bulundu.

Öte yandan Lübnan Başbakanı Saad Hariri de BM Genel Sekreter Yardımcısı Lacroix ile Beyrut'taki konutunda bir araya geldi.

Lacroix, görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, UNIFIL'in bölgede gerginliğin ya da olumsuz olayların önüne geçecek önemli bir rol oynadığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :