LÖSEV'in "İyilikler Tırı" Konya'da

LÖSEV'in "İyilikler Tırı" Konya'da

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın yardım dağıtan "İyilikler Tırı", Konya'ya geldi

KONYA (AA) - "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi" kapsamında kente gelen "İyilikler Tırı", vakfa kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

 Bir alışveriş merkezi önüne konuşlandırılan tır, gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et gibi yardım malzemelerini lösemili çocuklar ve ailelerine dağıttı.

LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Macide Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İyilikler Tırı'nın Konya ayağından sonra Mersin, Adana, Aksaray ve Kayseri'ye gideceğini söyledi.

Yıl içinde ihtiyaç sahibi ailelere kolilerle yardımların ulaştırıldığını vurgulayan Ercan, "Biz  lösemili çocukları görmek için illerinde ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretleri tırımızla yapıyoruz. Çok keyifli birliktelikler oluyor. Hem o ilde bulunan gönüllülerimiz destek vermiş oluyur hem de bağışçılarımız kumbaramız vasıtasıyla bağışlarını iletebiliyorlar" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi LÖSEV Topluluğu Başkanı Ceren Karabacak ise topluluğun ilk amacının LÖSEV'i üniversitede tanıtmak olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü LÖSEV çok büyük işler yapan ama Konya'da yeterince tanınmayan bir vakıf. Üniversitemiz bu konuda bize çok büyük destek verdi. Birçok arkadaşımız bize üye olmayı ve etkinliklere katılmayı istedi" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı